Балкан

ИСТИНУ О ТОМЕ ЗАШТО СЕ УБИО ОФИЦИР ВОЈСКЕ СРБИЈЕ СА СВОЈОМ ПОРОДИЦОМ РЕКАО ЈЕ ПАЛКО САМ – МИНИСТАР ВОЈНИ – ЗАР ТЕ НИЈЕ БАР МАЛО СРАМ!???


КО ЈЕ КРИВ – ЗНАЋЕ СЕ, САМО ЈЕ ЈЕДНО СИГУРНО – ДВА ЖИВОТА НЕМА, А ЗА ТРЕЋИ СЕ БОРЕ…
после вести о трагедији на Звездари: 

У 12 САТИ ДОБИЛИ РЕШЕЊЕ, У 12.45 СКОЧИЛИ У СМРТ!

Четвртак, 8. Децембар, 2011. (КУРИР)

Молио је и плакао, надао се да га неће с малим дететом усред зиме избацити из собичка, али све је било узалуд

БЕОГРАД – Нешто се преломило у Палку! Палку Поњигеру је у уторак, тачно у подне, уручено решење да са женом Илонком и трогодишњим сином Миланом мора да напусти собичак од десет квадрата у војном самачком хотелу. Верујем да се нешто тада преломило у њему и Илонки… Само 45 минута касније, њих двоје су били мртви! Скочили су са шестог спрата држећи у наручју трогодишњег сина, кога су обожавали. У НАСТАВКУ ВИДЕО ПРИЛОГ & ТРАНСКРИПТ… 

НА you tubu  ФБР је пронашао линк:

Јun 5, 2011

Транскрипт говора капетан Палко Понгијер :
„Капетан I класе у пензији, отишао сам 2001. године. Отишо сам у инвалидску пензију, јер сам оперисо срце. Добио сам смештај у Звездари. 2003. године сам био већ две године у пензији, иначе сам радио у Сомбору и у Батајници као наставник у средњој војној школи.
Господине генерале, ја сам чин пети иза Вас, и нисам могао да будем генерал, али могу, дошо сам до врха мог ја сам само вишу школу завршио, био сам старији водник када сам уписао академију., учио сам све ове… и све… ,извините на изразу, који неће да помогну својим пријатељима.
Тренутно сам поднео захтев за 20.000 и узећу тих 20.000. само нек ми дају, ја идем.
Ја сам са супругом, супруга ми је Хрватица, ја сам Словак, и нигде се нисам могао прикључити војсци, ниједној, јер ме нису желели… а нисам побего, и нисам ратово, него сам дошо прекомандом.
И сад они мени траже да 500.000 њима вратим, коме да вратим? Коме?
240.000 ми траже што су ми давали они одвојени живот, увећане трошкове становања од 2003. Али, ја нисам крив, ја сам се пријавио нормално, и плус 270.000 камате ми траже на то. Одакле ја да вратим то? Одакле?
18 година нисам имао дете, добио сам сина има три године, станујем у 15 квадрата! Отишао сам у село да станујем, мајка ме је исакатила јер је болесна жена. Био сам 10 дана у ЦЗ-у у Митровици.Зато што је моја мајка пријавила да сам ја њу малтретиро. Зашто један официр тако да доживи, да живи у селу. Хвала.“

БЕОГРАД – Нешто се преломило у Палку! – Палку Поњигеру је у уторак, тачно у подне, уручено решење да са женом Илонком и трогодишњим сином Миланом мора да напусти собичак од десет квадрата у војном самачком хотелу. Верујем да се нешто тада преломило у њему и Илонки… Само 45 минута касније, њих двоје су били мртви! Скочили су са шестог спрата држећи у наручју трогодишњег сина, кога су обожавали.

Шутановац: Нисмо хтели да их селимо!

Министар одбране Драган Шутановац изјавио је да разлог за самоубиство Палка Поњигера није био социјални статус и изнео да је Поњигер месечно примао 51.000 динара.
– Поњигер је, као војни пензионер, имао пензију од 47.000 динара и увећане трошкове у висини од 4.000, што је 25 одсто више од плате професионалног припадника Војске Србије. Морам да кажем и да исељавање Поњигера и његове породице није било у плану, а он је измиривао своје обавезе – рекао је Шутановац и додао да је Поњигер пензионисан 2001., а од 2003. године живео је у дому на Звездари.

***

Породична трагедија на Звездари – Мушкарац и жена погинули, а дете је тешко повређено због пада са шестог спрата солитера у Батутовој 21 на Звездари у Београду. Дете животно угрожено. Палко Поњигер (1960) и његова супруга Иланка (1964) су погинули, а њихово дете (2008) тешко је повређено када су, највероватније, скочили са шестог спрата војног самачког хотела у Батутовој 21 на Звездари у Београду. Претпоставља се да је узрок ове несреће био тежак материјални положај или здравствени проблеми – породица Поњигер је из Словеније, преко славонског ратишта, дошла у Београд. (РТС)


2 replies »

  1. …sve ce to narod pozlatiti…Oficir koji je oborio nevidljivog bavi se pekarstvom…Milunka Savic je bila cistacica u nekoj beogradskoj birtiji…Sin Vojvode Misica na golom otoku…mnoge Majke palih boraca II rata imale su samo bezvredne spomenice i umirale su kao podstanari i u bedi…mnogo je napustenih imanja u Srbiji, umesto sto se od porodica vojnih lica ponovo stvaraju kopije bivsih novobeogradskih spavaonica, humanije ih je naseliti u manja mesta…ako je istina da takvih samackih hotela poput ovog u kome se dogodila tragedija ima dvadesetak u prestonici i da je situacija u njima jos gora, nije nemoguc lanac tragedija…
    Ali, vojska nije htela Ministra s dusom/ Stankovica /???

    Свиђа ми се

  2. Nazaloist ovo nije jedini slucaj, ima gomilu zaboravljenih iizrabljenih i namucenih postenih oficira koji dok su bili potrebni ovoj drzavi i ovom drustvu, bili su njeni veliki sinovi, kad su sve bitke izgubljene onda oni vise nisu potrebnim, jer se ne uklapaju u njihove ideale, Sramota za sve koji misle da su Srbi, jer Srbi su dozvolili da imamo ovakvu vlast i ovakve ministre. Nazalost mnogo je i Slovenaca i Hrvata i Makedonaca i pripadnika mnogih naroda i nacija dalo svoje zivote za ovu i ovakvu Srbiju jer su verovali u nesto sto danas nazalost vidi se da je bila puka laz. Da li je ministar vojni olicenje Srbije, kako ga kao coveka nije bilo sram da onako bez trunke ljudskosti izadje i da onakvu izjavu u medije, nije vojska kriva, a ko je onda KRIV??????

    Свиђа ми се