БАРИКАДЕ

НА САСТАНКУ ПРЕДСЈЕДНИКА ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ СА СЈЕВЕРА КиМ СА КФОР-ом ПОЗДРАВЉЕН ДОГОВОР О УКЛАЊАЊУ БАРИКАДА У ЈАГЊЕНИЦИ И РЕЧЕНО ДА СЕ ПРОБЛЕМИ У ЈАГЊЕНИЦИ МОГУ РЕШАВАТИ САМО ДОГОВОРОМ.


ДОГОВОРОМ РЈЕШАВАТИ ПРОБЛЕМЕ.

07. 12. 2011.

На редовном састанку предсједника четири Општине са сјевера Косова и Метохије, начелника Косовскомитровачког округа Раденка Недељковића, представника Кфора, Еулекса, Оебс-а и Унмик-а поздрављен је договор око уклањања барикаде у селу Јагњеница у Ибарском Колашину.

Предсједник Општине Звечан Драгиша Миловић изјавио је послије састанка за телевизију Мост да је упозорено да „се у наредном периоду очекују провокације како би се тешка ситуација додатно отежала“.
– Недавно су шумокрадице Албанци на путу Рударе-манастир Соколица пресрели ловце Србе и са полуаутоматским пушкама насрнули на њих па је права срећа да је избјегнут међуетнички сукоб, рекао је Миловић.

Он је додао да је било ријечи и о употреби силе од стране Кфора у Јагњеници и да је закључено да се само разговором и договором проблеми могу решити.

Проблеме у селу Кошутица у општини Лепосавић морају ријешити представници Кфор-а и локалне самоуправе један је од закључака, рекао је Миловић и додао да ће и у наредном периоду сваке сриједе бити одржавани заједнички састанци челника општина Звечан, Косовска Митровица, Зубин Поток и Лепосавић са представницима међународне заједнице.

Предсједник општине Звечан Драгиша Миловић рекао је да се још не зна када ће бити одржана заједничка седница четири општине на којој ће бити ријечи о Споразуму о прелазима постигнутим у Бриселу.

– О Споразуму немамо званичних информација од наше Владе и Министарства за Косово и Метохију, обавјештени смо само путем медија и на основу тога неможемо доносити закључке о тако важном и битном документу који је за нас од животног значаја, рекао је Миловић.

Он је додао да народни представници очекују да шеф преговарачког  тима Београда Борислав Стефановић заједно са министром за Косово и Метохију Гораном Бодановићем дође на сјевер Покрајине и народу кажу истину шта је то договорено када су у питању прелази Јариње и Брњак.

Извор:  ТВ Мост