Издаја

Спречити једноумље диктатора Бориса…


Јоргованка Табаковић: Власт клизи у тиранију

Правда | 2. децембар 2011. | 19:40

БЕОГРАД – Они који живе на северу Косова и Метохије морају да донесу одлуку шта да чине, јер нема одговорне власти која треба да их предводи, рекла је Јоргованка Табаковић, члан Председништва СНС.

Како је казала Табаковићева на конференцији за новинаре, поставља се питање колико се „власт која у истој равни позива и оне који пуцају у српски народ и свој народ који се брани“ може називати влашћу која „поштује књигу на којој се заклела – а то је Устав“.

– Они који су остали тамо верујем да ће искористити све начине да сачувају свој праг, кућу, да се никада и нигде не би осећали као гости у својој држави – рекла је Табаковићева и додала да им у томе пружа сву подршку. Она је истакла и да је СНС странка која ни од кога ништа не преписује, да је странка која треба да води и то ради по начину наступања, решењима и језику обраћања, али није власт.

– Власт у Србији из демократије клизи у тиранију, јер се неовлашћено, и унутрашњом и спољном политиком не бави Влада, не дају да се тиме бави парламент, али се зато бави председник Србије сам – рекла је Табаковићева.

Чланица Председништва СНС стање у Србији је упоредила са Гојином сликом коју је и приказала новинарима – „Уснулост разума рађа разна чудовишта“. Табаковићева је додала да та слика илуструје стање у Србији уз оцену да власт рачуна на уснулост разума, страх, готово мишљење које се маркетиншки креира и могућност да цензуром у медијима покушава да измени или поништи стварност.

П. Л.

Спречити једноумље

Напредњаци су најавили да ће захтевати од свих међународних форума и организација да спрече институционализовање једноумља у Србији.

– Једино што тражимо јесте равноправност за све политичке учеснике. У таквим условима режимске силеџије и њихове слуге немају ама баш никакву шансу – наводи се у саопштењу за јавност.