Балкан

НЕМАЊА ШАРОВИЋ: Шта је друго позивање Срба на мирну интеграцију у шиптарски квази државу, него позив на угрожавање територијалне целине, односно прихватање капитулације и окупације?


Николић и Тадић терају Србе на капитулацију

nemanja sarovic 1

Немања Шаровић: Српска радикална странка у потпуности подржава све активности Срба са Косова и Метохије, који одбијају да прихвате шиптарски квазидржаву као своју домовину. Сматрамо да je позив режима Бориса Тадића упућен Србима са Косова и Метохије да уклоне барикаде, представља издају српских националних интереса и позив на мирну интеграцију АП Косово и Метохија у шиптарску квазидржаву.

Шта би друго значиле речи Бориса Тадића: Кад би Србија ушла у рат са НАТО поново би доживела пораз, поново би имала велике жртве и девастацију имовине и економских капацитета. Да ли то НАТО пакт поново прети бомбардовањем Србије уколико не призна независност Косова и Метохије. О каквом то рату прича Борис Тадић. Ако нам прете, он је, као предсседник државе, дужан да отворено обавести грађане о тој новој претњи ратом од стране НАТО пакта. Али је дужан и да моментално прекине сваку сарадњу  са тим злочиначким удружењем.

Хоће ли Борис Тадић, као што данас каже да је лудост ратовати за Косово и Метохију, сутра рећи да би била лудост ратовати за Рашку област, или Војводину? Има ли народа на земљиној кугли, има ли државе чији су функционери икада рекли: нема тога што нам можете урадити да нас испровоцирате да одбранимо своје легтимне интересе. Има ли народа на свету  који су икада рекли: можете убијати наш народ, можете отимати нашу територију, шта год да нам радите, ми се нећемо побунити, ми се нећемо одупрети. Наравно да нема, јер такав народ не постоји. Ни народ ни држава који не желе да се бране не заслужују да постоје и не заслужују да имају своју државу.

Томислав Николић је пре неколико година лансирао крилатицу „Тадићу, усташо. У чему је данас разлика између онога кога је Николић називо усташом и политичких порука које он данас шаље?Данас нема никакве разлике између порука које упућују Борис Тадић и Томислав Николић.

Њихова порука гласи: Срби са Косова и Метохије, препуштени сте сами себи, ми се нећемо мешати, ви одлучујте сами о својој судбини, али ћете исто тако сами ћете сностити последице. Онај ко управља државом, или ко жели да у будућем периоду управља државом, не може одбијати одговорност за најважнија државна питања.

Када је реч о преговорима које Борислав Стефановић води у Бриселу, Српска радикална странка оцењује да су они фарса којом треба, у очима грађана Србије, остварити некакав привид да режим Бориса Тадића брине о грађанима Србије. Тадићева изјава, након четири месеца, да Срби морају уклонити барикаде, јер се сада морта дати шанса дијалогу, заправо је јасан знак да је режим Бориса Тадића дао прећутну сагласност Кфору да употреби силу против голоруких Срба на барикадама. Кфор је данас,и то је очигледније него икада раније, окупациона војска која отворено прети грађанима Србије и најављује употребу бојеве муниције.

Србија, нажалост, нема никакву намеру да заштити своје грађане. Они су препуштени сами себи, и поред , да кажем, изјава појединих политичара, који више покушавају да се позиционирају пред изборе, него да пруже било какву помоћ Србима са Косова и Метохије. Срби на Косову ио Метохији данас имају могућност избора: једна је да мирно прихвате независно Косово, да прихвате резултате преговора које води Борислав Стефановић, а то су признавање шиптарских диплома, личних карата, воза чких дозвола, регистарских таблица, њихово држављанство, матичне и катастарске књиге, дакле, потпуна интеграција у систем који нема никакве везе са уставом и законом Србије, већ са шиптарским квази уставом и са шиптарским законима или да покушају да се томе на миран начин одупру. Изјава портпарола Демократске странке Јелене Триван, да су Срби са Косова и Метохије који одржавају барикаде камен на врату грађана Србије, више је него срамна. Ми подсећамо грађане Србије да су исти ти, који Србе са Косова и Метохије проглашавају каменом око врата, до јуче проглашавали српске хероје Радована Караџића и Ратка Младића тим каменом који је спречавао улазак у ЕУ и тај бољи живот.

На крају, желео бих да подсетим све оне који позивају на капитулацију државе и на капитулацију Срба са Косова и Метохије, да је то криично дело. Ми смо већ обећали да ће они који то дело изврше, Борко Стефановић, Борис Тадић, Мирко Цветковић и Томислав Николић, одговарати кривично, кад-тад. Прочитаћу вам Члан 306 и 307 Кривичног законика. У првом, под називом: признавање капитулације или окупације, пише: грађанин Србије који призна или потпише капитулацију, или прихвати илипризна окупацију Србије, или појединог њеног дела, казниће се затвором од најмање десет година.

Нема максималне казне, то ће свакако бити доживотна робија, али је најмања казна десет година. Члан 307: угрожавање територијалне целине, гласи: ко силом, или на други противуставан начин, покуша да оцепи део територије Србије, или да део територије припоји другој држави, казниће се затвором до 15 година. Шта је друго позивање Срба на мирну интеграцију у шиптарски квази државу, него позив на угрожавање територијалне целине, односно прихватање капитулације и окупације?

извор:  интернет сајт СРС

1 reply »

  1. Оно сто сам ја успео да сажнам да су „наш драги председник“ и николиц припадници малтешких сокола осмог реда – мосонсе ложе која је под дирктном командом ватикана!

    Свиђа ми се