Балкан

Мисија Еулекс-а на Косову и Метохији изнајмила је за смештај свог особља два хотела чији су власници у врху организованог криминала и трговине дрогом


Еулекс у хотелима нарко-босова

03.12.2011. 07:00

hotel palas euleks

Хотел „Палас“, где су уз хотел „Каљаја“ смештени припадници Еулекса

Око 200 припадника Еулекса који су радили на северу Косова напустило је досадашњи смештај у српској средини и тренутно се налазе у хотелима припадника криминалног клана Османи, који не само што су притварани по земљама ЕУ, већ Еулекс води и истрагу о овој групи.
Особље Еулекса смештено је у два хотела: „Палас” у јужном делу Косовске Митровице чији су власници браћа Кељменди, и у Вучитрну у хотелу “Каљаја” власника Абедина Бека.
Идриз Кељменди (18.2.1954) и његов брат Азиз (13.2.1964), како за „Блиц” каже саговорник из Еулекса, баве се шверцом наркотика са Косова у земље Скандинавије. Они су власници транспортне компаније која превози на релацији Малбе – Гетебург – Митровица и сумња се да дрога путује и на овој релацији. Иначе су из села Лисица у општини Митровица.
Власник хотела у Вучитрну Абедин Бека има надимак Пљака што у преводу значи “стари” (01.5.1972) и поседује чешко држављанство. Он је као и браћа Кељменди у клану Исмета Османија, надимак Цури из Приштине. Међутим, како се сумња, Бека је у вези и са албанским картелом који оперише у Чешкој и земљама ЕУ, а на чијем је челу Принц Доброши. Власник вучитрнског хотела више пута је хапшен на Косову и земљама ЕУ.
Око 200 припадника Еулекса смештај у овим хотелима плаћа по 20 евра.

извор: Блиц