ДЕШАВА СЕ...

Расрбљавање Црне Горе пројекат српске опозиције и власти


Расрбљавање Црне Горе пројекат српске опозиције и власти ПДФ Штампа
сриједа, 30 новембар 2011 13:03
logo-sns.jpgПредседник Српског националног савјета др Момчило Вуксановић је на данашњој конференцији за новинаре рекао да Српски савјет никада није радио под утицајем власти, ни србијанске ни црногорске, као ни под утицајем било ког појединца, већ искључиво у складу са интересима српског народа.“Срби су више пута били политичке мањине, када се издвајала Црна Гора из заједнице, приликом доношења устава, када је формирана Власт али и при одређивању имена језика. И не може нико, па ни српска опозиција рећи да су Срби већински народ у Црној Гори, него треба да признају бирачима да су они политичка мањина, и да зато трпе дискриминацију“, казао је он.

Он је то рекао поводом захтјева посланика Нове српске демократије, Андрије Мандића и Горана Даниловића, да Срби у Црној Гори не могу користити право на формирање националног савјета и користити новац Фонда за националне мањине.

Саопштење за јавност Српског националног савјетаповодом данашње конференције за штампу преносимо у цјелости:

„Временски период од одржавања Велике Подгоричке скупштине српског народа 1918. до данас, карактеришу честе промјене стања и статуса српског народа на подручју Црне Горе. Од општег одушевљења испуњавањем вјековног сна о државном и националном јединству српског народа, преко невјерице и разочарења постигнутим, затим националном несрећом проузрокованом неслогом, сукобима и ратовима до тешког облика дискриминације која је и данас очигледна. Све то је узроковало да се смањи проценат Срба у Црној Гори за протеклих сто година са 95 одсто са почетка 20.вијека на мање од тридесет одсто на задњем попису одржаном априла 2011.године.

Категорије:ДЕШАВА СЕ..., Црна Гора