ДЕШАВА СЕ...

ВОЂА МОТО-КЛУБА „НОЋНИ ВУКОВИ“, ПУТИНОВ САВЕТНИК И ПРИЈАТЕЉ:Косово је неодвојиви део Србије, али такође и пример највеће неправде 21. века. Сваку патњу српског народа са Косова доживљавамо и проживљавамо као своју.


Залдастанов: И Путина и мене потресао је хук са „Маракане“

ПРЕСС 01. 12. 2011

Блискост – Тврде да га руски премијер слуша више него било кога другог, а он одговара: Вероватно је тако, ми смо блиски људи са сличним погледима на свет, које привлаче и љубав према земљи и неодољивост друма. Надимак – По занимању је лекар, зато и има надалеко чувени надимак Хирург. За Србе каже да су га опчинили ширином душе, великим и храбрим срцем и поручује да је поносан на своју српску браћу

hirurg i putin

Мој брат Путин ... Александар Залдастанов са премијером Русије

Александар Залдастанов, лидер мото-клуба „Ноћни вукови“, у ком је „шеф“ и премијеру Русије Владимиру Путину, најављује у ексклузивном интервјуу за Пресс, првом за неки српски лист, да ће тражити српско држављанство јер је поносан на српску браћу која успевају да опстану у тешким условима.
Хирург, како га зову, један је од најмоћнијих људи у Русији – називају га, не без разлога, трећим човеком те земље – и генерално не даје изјаве за стране медије. Ипак, захваљујући пријатељима из „Ноћних вукова“ у Нишу (који су били Путинови гости приликом посете Београду у марту ове године) одлучио је да се преко Пресса обрати српском народу.

Американци се боре за место у паклу

Да ли је тачно да сте одбили партнерство које вам је понудио вођа америчких бајкера, фамозних „Анђела пакла“?
– ‘Анђели пакла’ у православном храму? Има ли шта циничније и горе од тога? ‘Боље бити први у паклу, него служити у рају’, то је њихов мото, а само Американцима може пасти на памет тако нешто, да се боре за место у паклу! Нама не требају такви слогани.

Познати сте под надимком Хирург, уосталом по занимању сте лекар, али чувени сте и као вођа једног од највећих и најчувенијих светских мото-клубова „Ноћни вукови“. Међутим, представите нам се и као Александар Залдастанов?
– Нека остане Хирург – ноћни вук, довољно је.

Како мирите своју основну делатност лекара са животом мотористе? Да ли их уопште делите?

– Посао и живот бајкера одавно су нераздвојни делови Александра Хирурга. Ја сам срећан човек, ком је успело да омиљени посао претвори у занимање. Мада, далеко од тога да ми се посао лекара не свиђа. Ипак, ноћни вук у мени показао се јачим… Организовали смо 15 годишњих бајк-шоуа у разним градовима Русије, последња два, у Севастопољу и Новоросијску, била су посвећена Србији. Кулминација су биле речи које су нам упутили навијачи са стадиона у Београду, са северне трибине. Оне су ме потресле, јер показују сву дубину наших односа и братске љубави. Желео сам да о томе сазнају сва Русија и Украјина, јер сте ви људи на које ми морамо да се угледамо.

Како је бити бајкерски шеф Владимиру Путину, првом човеку једне од најмоћнијих држава на планети?

– Код нас тај појам ‘шеф’ не постоји. Наши односи су братски. Ми смо блиски људи са сличним погледима на свет, које привлаче и љубав према својој земљи и неодољивост друма.

Учествује ли Путин на вашим мото-окупљањима у Русији?

– Морате имати у виду да је он премијер огромне државе. Ипак, долази на сва значајна дешавања, као наш сабрат и пријатељ.

Србија је једна од земаља у којима „Ноћни вукови“ имају филијалу?

– Ту привилегију сте и те како заслужили и одбранили ширином словенске душе, великим и храбрим срцима. Поносни смо на нашу српску браћу.

Не пропуштате ниједну прилику да у изјавама руским медијима говорите о Србији и српском народу.

– Нама ближег народа нема. Вежу нас не само духовне већ и породичне везе, још од првог руског цара Ивана Васиљевича Грозног, чија је мајка била српског порекла. Срби и Руси су често делили исту судбину. Сваки пут кад сам у Србији сусрећем се са тим. Најбоље то осећаш по себи. А ниједна земља ми не пружа тај осећај.

Шта за вас значи реч Косово?

– Косово је неодвојиви део Србије, али такође и пример највеће неправде 21. века. Сваку патњу српског народа са Косова доживљавамо и проживљавамо као своју.

Подржали сте формирање „Словенског батаљона“. Значи ли то да су Руси, ако треба, спремни и војно да помогну Србима?

– Руси су увек помагали Србима у сваком смислу, почев од Првог српског устанка. Ми осећамо једни друге чак и физички. Мислим да је сасвим довољно да то кажем, па нека свако тумачи како жели, према сопственој савести.

Својевремено сте изјавили: „Ако оставимо Србе, оставићемо наше најближе пријатеље! Не знам преданије савезнике Русије од Срба.“ Стојите ли и даље иза тога?

– Да, и то се временом све више осећа.

извор: прес – СВЕТСКА ЕКСКЛУЗИВА У ПРЕССУ – ВОЂА МОТО-КЛУБА „НОЋНИ ВУКОВИ“, ПУТИНОВ САВЕТНИК И ПРИЈАТЕЉ КОГ НАЗИВАЈУ ТРЕЋИМ ЧОВЕКОМ РУСИЈЕ, ИАКО НЕ ДАЈЕ ИНТЕРВЈУЕ СТРАНИМ МЕДИЈИМА, ОТВОРИО ДУШУ ЗА НАШ ЛИСТ – ИНТЕРВЈУ, АЛЕКСАНДАР ЗАЛДАСТАНОВ