Балкан

Шведска телевизија одбацила покушај Хашког трибунала да јој диктира програмску политику!!!


 

Шведска телевизија одбацила покушај Хашког трибунала да јој диктира програмску политику
30 новембар 2011

Покушај шефице канцеларије Хашког трибунала за односе са јавношћу, Нерме Јелачић,  поводом емитовања у тој земљи норвешког документарца „Сребреница: издани град“, да утиче на уређивачку политику Шведске државне телевизије писмом од 24. новембра 2011, где захтева да се убудуће не приказује ништа што није у складу са пресудамаТрибунала и без да Трибунал има прилику да то претходно прокоментарише, вратио се као бумеранг. Ева Хамилтон, директорица и главни уредник Шведске телевизије оштро је на то писмо реаговала изјавом да се „нада да се слични примери лошег расуђивања од стране Трибунала више неће понављати.“

У саопштењу за штампу које преноси штокхолмски дневник „Експресен“ http://www.expressen.se/nyheter/1.2636237/krigsforbytartribunalen-i-haag-kritiserar-svt-svt-chefen-slar-tillbaka ) од 29 новембра 2011, Хамилтонова изражава сумњу да је ауторка писма из Трибунала уопште гледала филм на који се жали.
„Ауторка не указује на чињеничне грешке у филму, али подробно износи одлуке Хашког трибунала према којима оно што се догодило у Сребреници представља геноцид. За посумњати је дали је ауторки познат садржај филма који је емитовала Шведска државна телевизија,“ закључује уредница у својој изјави.
Невладина организација „Историјски пројекат Сребреница“ енергично осуђује покушај Хашког трибунала да намеће професионалне критеријуме медијским организацијама и подржава Шведску државну телевизију у његовом одбацивању.

 Извор: www.srebrenica-project.com

извор: ВИДОВДАН

 

2 replies »

  1. Позивам све добронамјерне људе у борби за истину да комуницирају са људима и невладиним организацијама у Шведској са истим намјерама. Потврђује се то да су швеђани остали као народ а држава Шведска на врху цивилизације, само њима треба дати прилику да добију праву информацију. Трибунал си умишља као да је непогрешива и недодирљива институција. Госпођа уредница Шведске телевизије је врло елегантно депласирала уображене и лажљиве изјаве из Трибунала.

    Свиђа ми се