ДЕШАВА СЕ...

ПЕЛЕВИЋ: Борис Тадић је позивом да Срби уклоне барикаде омогућио властима у Приштини да заокруже „независност Косова“


СНС: Тадић признао Косово

30.11.2011 | 11:33

sns pelevic

Београд — Посланик СНС Борислав Пелевић каже да је Борис Тадић позивом да Срби уклоне барикаде омогућио властима у Приштини да заокруже „независност Косова“.

„Тим позивом Тадић је изневерио очекивања Срба са севера Косова и може се рећи да их је све време замајавао, јер су цео државни врх и он сам подржали мирне протесте на барикадама“, рекао је Пелевић.

Он је оценио да је Тадић између Косова и статуса кандидата за чланство у ЕУ изабрао ово друго, а тиме 9. децембар за датум који је поништио читаву историју Србије и омогућити властима у Приштини да заокруже такозвану независност Косова.

Пелевић је додао да је тиме председник Тадић прекршио Устав Србије и законе и изневерио очекивања свих Срба и са Косова и из „свих српских земаља“.

„Не ради се о статусу кандидата, него о изборима, јер ако 9. децембра Србија не добије статус, Тадић је уверен да ће изгубити изборе. Ради се о борби за власт, о изборима, а не о статусу“, казао је Пелевић.

Он је рекао да о уклањању барикада треба да одлуче Срби са Косова, а СНС ће, како је истакао, подржати сваку њихову одлуку.

„Они (Срби са Косова) сматрају да их је Тадић издао и ми смо на њиховој страни“, казао је Пелевић.

ИЗВОР: БЕТА

1 reply »