ДЕШАВА СЕ...

БЕЗ ИНЦИДЕНАТА НА СЕВЕРУ КОСОВА – Изузетно хладну ноћ Срби су провели по околним пољана ложећи ватру и клечећи испред борних кола…


БЕЗ ИНЦИДЕНАТА НА СЕВЕРУ КОСОВА
30.11.2011. 09:00

krst na zici

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Изузетно хладну ноћ Срби су провели по околним пољана ложећи ватру и клечећи испред борних кола.

Рарскрисница коју од прекјуче контролише Кфор са три стране опкољена је са српским барикадама, а четврти пут за Јагњеницу води ка албанском селу Чабар и њега контролише Кфор. После употребе сузавца и гумених метака у уторак касно по подно и током ноћи није било инцидената.

Алтернативни пут који су Срби прокопали и насули у уторак по подне и којим је заобиђена блокада Кфора у Јагненици током ноћи је био отворен.

Обе стране су захтевале да се они други повуку са пута, да га ослободе за саобраћај, али то ниједна није прихватила. На својим позицијама остали су и Срби и Кфор, а грађани су, како су и најавили, поставили нову барикаду и испунили најаве да ће на сваку порушену барикаду поставити нову.

Позив председника Србије Бориса Тадића дочекали су са изненађењем, већина није била спремна за коментаре, а они који су пристали да разговарају с новинарима рекли су да председник баш најбоље не разуме њихову ситуацију и да су барикада средство борбе против наметања косовских институција на северу Косова. У Јагњеници је синоћ пробијен и нови заобилазни пут према Зубином Потоку, чиме је поново успостављен саобраћај из Ибарског Колашина према општинама на северу Косова.

У месту Дудин крш додатно је ојачана барикада на путу који води од јужног дела Косовске Митровице према Лепосавићу, а дежурало се и на свим осталим барикадама на северу Косова.

извор: КУРИР