ДЕШАВА СЕ...

ШАРОВИЋ: СТРАШНО ЈЕ ТО ШТО РЕЖИМ У БЕОГРАДУ ПРАКТИЧНО ЋУТКЕ ПРИХВАТА НАСИЛНУ АКЦИЈУ КФОРА!!!


ОВО ЈЕ НАСИЉЕ ОКУПАТОРСКИХ СНАГА ПРОТИВ НЕНАОРУЖАНИХ СРБА! ИЗВЕШТАВАЊЕ МЕДИЈА ЈЕ БИЛО ПОД КОНТРОЛОМ РЕЖИМА!
29.11.2011.

NEMANJA SAROVIC

НЕМАЊА ШАРОВИЋ: Даме и господо народни посланици, јуче је на велики шиптарски празник, тзв. дан заставе, КФОР насилно уклонио барикаде које су поставили Срби у Јагњеници и том приликом повређен је велики број људи. Бројка о којој се говори у јавности иде од 65 до више од стотину, колико тврди да је повређено министар Богдановић. Чак је и страшније од свих тих повреда то што је режим у Београду практично ћутке прихватио насилну акцију КФОР-а, не исказујући свој став, само апеловао преко председника Бориса Тадића и министра за КиМ, апеловао на обе стране да се уздрже од насиља и позвао на наставак дијалога.

Морам да обавестим, пре свега, Бориса Тадића да на обуставу насиља треба да позове своје партнере из ЕУ, своје партнере из НАТО пакта. Не ради се овде о било каквог обостраном насиљу, већ се ради о насиљу представника све више окупационих снага КФОР-а против ненаоружаних Срба. Извештавање медија је, такође, било под очигледном контролом режима и било је усмерено на умањивање значаја свега што се догодило доле, на минимизовање насиља које се примењује према Србима, на смањење броја повређених. Нико није извештавао о повредама и о врстама повреда. Оно што је такође веома страшно, нисте на адекватан начин презентовали отворену претњу припадника КФОР-а, којом су јасно ставили до знања да ће следећи пут реаговати много горе, много агресивније. Они тврде да имају право да примењују бојеву муницију против ненаоружаних Срба. Практично је питање тренутка или дана када ће бити много већи број жртава и када ће доћи до знатно већег броја смртно страдалих.

Оно што медији нису пренели, а што смо поуздано сазнали, то је да је  поред гумених метака на Србе испаљивана и сачма. Дакле, опредељеност представника КФОР-а, немачког КФОР-а у овом тренутку била је не да има већи број мртвих Срба, већ само да их повреди и онемогући у даљем одржавању тих барикада. Шатори у којима су Срби боравили запаљени су сигналним ракетама. Све то указује да ће у данима који долазе активности које КФОР предузима бити знатно насилније и, не дај Боже, мислим да је све очигледније да ће доћи и до одузимања живота представницима Срба и људима који на миран начин протестују на барикадама.

Влада Републике Србије у извештају који је достављени народним посланицима је рекла да је након насиља од 27. септембра, које су починили припадници америчког КФОР-а, дошло до одлагања седме рунде дијалога између Београда и Приштине, које је била заказана у Бриселу, и да је наша страна истакла спремност да се дијалог настави, али уз претходно изналажење решења за актуелну кризу на терену. Ако је насиље данас и јуче још горе него што је било 27. септембра, ако је број повређених већи, ако је решеност представника земаља ЕУ и КФОР-а да растури насилно те барикаде још већа, како је могуће да онда Борислав Стефановић данас путује у Брисел и да наставља некакве преговоре?

Ми смо већ неколико пута поставили у Скупштини питање о овим темама, а ниједан одговор нисмо добили. Дана 27. јула, даваног 27. јула СРС је поднела интерпелацију по питању стања на КиМ. Прошло је више месеци, рок је 30 дана да Скупштина о томе расправља, а још увек нисмо добили никакав одговор. Јуче је на седници Одбора за КиМ једна од тема требао бити извештај преговарачког тима о споразумима који су постигнути поводом признавања универзитетских диплома. Иако је прошло 10 дана од постизања тзв. договора, у Народну скупштину Републике Србије преговарачки тим то још увек није доставио. Јуче су народни посланици четири сата чекали Борислава Стефановића. Три пута је одлаган састанак, иако је сва три пута заказиван у термину који је управо он сам одређивао. Онда је вест на државној радио телевизији како није одржана седница јер Бориславу Стевановићу није дозвољено да усмено изнесе извештај. Зар мислите да ћете до краја понижавати посланике? Његова је обавеза била да достави писани извештај, сам се на то обавезао. Требали посланици да хватају стенографске белешке?

извор: http://www.srpskaradikalnastranka.org.rs/srbija/2323