ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ ХИТНО!!! КФОР, БАРИКАДЕ, ЈАГЊЕНИЦА – ПОТРЕБНО ШТО ВИШЕ ЉУДИ НА БАРИКАДАМА!!! КФОР НЕ ОДУСТАЈЕ, УПОТРЕБИО ВОДЕНИ ТОП, СУЗАВАЦ И ДВЕ ВРСТЕ ГУМЕНИХ МЕТАКА! ПРЕМА ПОСЛЕДЊИМ ИЗВЕШТАЈИМА ОКУПАТОРИ КОРИСТИЛИ БОЈЕВУ МУНИЦИЈУ!!!


ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ – СЕВЕР КОСМЕТА ИЗ МИНУТА У МИНУТ –

КФОР, БАРИКАДЕ, ЈАГЊЕНИЦА, ОКУПАТОР КОРИСТИО СУЗАВАЦ, ГУМЕНЕ МЕТКЕ И ВОДЕНИ ТОП, АКЦИЈА ПОЧЕЛА У 9:30 И ЈОШ УВЕК ТРАЈЕ – ПОТРЕБНИ ЉУДИ НА БАРИКАДАМА!!!

28. – 29.11.2011 ванредне вести са терена од наших фб репортера, из разних извора наших и страних…

mapa jagnjenica - zupce - kosovska mitrovica - brnjak

01:50 ФБР, Танјуг, Медио.рс – У данашњој акцији Кфора у Јагњеници у којој су учествовали немачки и аустријски припадници међународних снага у покрајини КиМ поврђено је око 60 људи на обе стране. Око 40 повређених Срба су ван животне опасности, а троје је задржано на лечењу у болници у северном делу Косовске Митровице.
Иван Вучинић из Зупча је најтеже повређен, он је задобио повреду екстремитета када је погођен гуменим метком, налази се на интезивној нези и његово здраствено стање је стабилно изјавио је ортопед Саша Божовић. Он је додао да су сви пацијенти који су примљени на одељење ортопедије, њих пет, имали повреде задобијене од муниције са гуменим мецима.
Управник болнице у Косовској Митровици докторка Милена Цветковић изјавила је да је до вечерас у овој установи задраствену заштиту затражило 16 пацијената од којих је троје задржано на болничком лечењу.

Срби На Окуп Тв: Јагњеница у ноћи 28.11.2011 g..flv

00:02  29.11.2011.  ВЕЧНА СРБИЈА фбр: У Јагњеници тренутно мирно, народ се греје око логорске ватре, испред њих поређани окупаторски војници са штитовима испред себе на које су се наслонили. Ноћ је веома хладана и низвесна.

23:15 Косово Метохија: Многи овде мислимо селедеће: да је Тадић изгубио кандидатуру за ЕУ, да је велико незадовољство и код Албанаца, да ће КФОР употребљавати силу и провоцирати све до средине децембра, на овај или онај начин, а да ми морамо да се чувамо појачано. Жути лете са власти, КФОР ће се повућина крају.. треба остати живи здрав у међувремену. Барикаде које сруше, биће одмах дизане, чим престане оружани напад. Ноћас још очекујемо напада, на жалост
пре 5 ч.

22:45 СРБИ НА ОКУП – Окупатори стоје у кордону, Срби су испред њих, запаљене су ватре, хладно је. Народ је уморан, исцрпљен. Нека Господ и Св. Апостол и Еванђелист Матеј, кога сутра славимо, заштите српски народ на Косову и Метохији

mirno-logorske-vatre

22:30 Танјуг – У ЈАГЊЕНИЦИ МИРНО, СРБИ УЗ ЛОГОРСКЕ ВАТРЕ – Велики број грађана вечерас, око 21 сат се окупио у Јагњеници поред логорских ватри, а има и оних који седе у паркираним аутомобилима, на путу Зубин Поток – Звечан, који је КФор од раног јутра потпуно блокирао.
Припадници КФора су раније вечерас запалили два шатора које су Срби користили током претходних дана, а још увек гори камион натоварен балваним, запаљен касно поподне.
Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић најавио је да ће грађани у Јагњеници мирно протествовати колико год буде требало. Према његовим речима, од КФора зависи колико ће такво стање трајати. У Јагњеници вечерас је распоређен велики број војника.

22:25 ФБР: palladioandrea Aleksandar Zivanovic
#Србија #Косово #Јагњеница путна комуникација Зубин Поток-Косовска Митровица под контролом #КФОР

jagnjenica - tw

21:50 ФБР – Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић рекао је данас да је, према непотврђеним информацијама, око 100 људи повређено у сукобима на барикади у селу Јагњеница на путу Косовска Митровица-Зубин Поток. „Према информацијама које су кружиле, близу сто људи са барикада је повређено, али понављам да су то непроверене информације“, рекао је Богдановић на седници Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију. Богдановић је рекао да је у болници у Косовској Митровици девет повређених Срба, од којих је један на интезивној нези. Он је навео да је ситуација у селу напета и неизвесна, и додао да има индиција да ће се ноћас погоршати. „Бојим се да једнострани потези Кфора не измакну контроли и да оно што се десило, не продужи и током ноћи. Бојим се да сукоб не ескалира и да не дође до једностраних потеза на другим барикадама јер су кружиле информације да ће Кфор ићи и на Рударе“, рекао је министар. Богдановић је оценио да су „међународна заједница“ и Кфор најодговорнији за све што се збива на северу Косова и да су преговори и наставак дијалога у Бриселу једини начин да се проблеми реше.

21:36 ФБР – КУРИР – РАДИКАЛИ ПОЗВАЛИ ВЛАСТИ ДА ИДУ ЗАЈЕДНО НА БАРИКАДЕ – „Зашто сада нисте на барикадама? Зашто сада нисте тамо када те барикаде нападају ваши пријатељи, ваши партнери“, рекао је Шаровић наводећи да под тим подразумева „водеће земље ЕУ и НАТО“. Шаровић је истакао да данашњи сукоби на северу Косова указују да је политика Владе Србије пропала, а за то је пре свега оптужио председника Србије Бориса Тадића.
„Главни кривац је Борис Тадић који је на челу Демократске странке и ове владе“, рекао је Шаровић.

21:15 ФБР – Српски Орлови Сербский Орлы:
„Стижу и браћа из Колашина, Зећана, Никшића, Берана… сад или НИКАД …“

21:10 ФБР – Глас Косова и Метохије: Представници Срба више не могу да контролишу масу. Све већи број Срба из Митровице, Звечана али и из Ибарског Колашина долази у Јагњеницу. Плашимо се шта ће донети ноћ и не желимо да сносимо одговорност за оно што би могло да се деси. Кфор не жели да се повуче, али зато траже од нас да се Срби уклоне како би они поставили контролни пункт. Употребили су прекомерну силу, а не искључује се могућност да је Кфор спреман и да употреби бојеву муницију”, казао је за Пантић.

19:45, РТС, После непуна два сата прекинута седница Одбора за Косово и Метохију у Скупштини Србије. Седницу без објашњења прекинуо председник Одбора Љубомир Краговић и није дао реч Бориславу Стефановићу.

19:40, ФБР, СРБИ НА ОКУП „ГРАЧАНИЦА – Косовски полицајци на прелазу Мердаре одузимају и уништавају нове регистарске ознаке градова на Косову које издаје МУП Србије. Иако су на возилима биле истакнуте РКС таблице, а не нове српске, КПС полицајци претресају аутомобиле како би их пронашли, јавља Радио КиМ.“

19:27, ФБР, Косово Метохија Рафали од пута из Митровице према Јагњеници.

19:15, ФБР, Евица Ђорђевић Министар за КиМ Горан Богдановић каже да је око 100 људи повређено у сукобима на барикади у селу Јагњеница на путу Косовска Митровица – Зубин Поток… Душан који је погођен гуменим метком је у добром стању.  kosmet-shok

19:03 РТС, Одбор за Косово и Метохију расправља о сукобима у Јагњеници и договорима делегација Београда и Приштине у Бриселу. Седници приствују Горан Богдановић и Борислав Стефановић. 17.35 – Чланови Одбора за Косово и Метохију, после два одлагања, почели седницу. Извештај подноси министар Горан Богдановић.   17.09 – Члан Одбора за Косово Слободан Самарџић рекао је да се представници ДСС-а неће враћати на седницу, сматрају да су данас већ два пута преварени. Радикали кажу да ће присуствовати седници, јер имају обавезу према народу на Косову, а не према Стефановићу и Богдановићу. Скупштински Одбор за Косово и Метохију почео је нешто после 17.30 часова седницу на којој  расправља о ситуацији у селу Јагњеница и резултатима последње рунде дијалога са Приштином. Седници присуствују министар за Косово и Метохију Горан Богдановић и шеф београдског преговарачког тима Борислав Стефановић.

18:50 ФБР, jaksicmarko Marko Jaksic #kosovo – jagnjenica #kfor je nekim pirotehnickim sredstvima zapalio dva satora gde su se srbi grejali/ situacija je napeta -info sa terena  

18:40 ФБР, palladioandrea Aleksandar Zivanovic #Srbija #Kosovo страшно прво тромблонска осветљавајућа а онда рафал из ПАМ-а, можда кфор не зна да су на другој страни ненаоружани цивили?  

18:15, ФБР,Глас Косова и Метохије- Јадна од повређених је жена…не зна се чиме,јављају очевици

18:10 ФБР, Косовска Митровица- 3 АУТОБУСА ИЗ ТРСТЕНИКА КРЕНУЛО НА БАРИКАДЕ, УСКОРО СТИЖУ!!! ,У Јагњеници се смирава ситуација али и даље напето , биће ово дуга ноћ!!

18:00 ФБР, Косовска Митровица- Молимо све аутопревознике аутобуса или минибуса да одвоје мало времена и пребаце народ који жели да иде из Косовске Митровице у Јагњеницу.Можете нам се јавити преко порука.Хвала унапред !

17:55 ФБР Владимир Мишковић: Ноћ је пала у Јагњеници, али се тензије појачавају из минута у минут. Срби непоколебљиви и веома храбри.

17:30 ФБР – АПЕЛ СВИМ СРБИМА – ПОТРЕБНА ПОМОЋ НА БАРИКАДАМА У ЉУДСТВУ – Кфор у Јагњеници испаљује светлеће ракете, у мини бази кфора пристигло возило санитета под ротацијом..

17:40 СРБИ НА ОКУП, ФБР – Акција КФОР-а против Срба још траје уз испаљивање светлећих ракета да би осветлили „циљеве“ на које испаљују сузавац и гумене метке. Драги моји насупрот њима су наша браћа, Срби православци, они су ти циљеви које окупатор гађа! Молите се за њих!
– Мутавџић је погођен гуменим метком, сазнаје „Блиц“.

JAGNJENICA RANJENI SRBI

17:23 ФБР – Душан Мутавџић повређен је око 17 часова у Јагњеници у новом инциденту када је запаљен камион са балванима, који је био препречен на путу, а војници Кфора узвратили испаљивањем гумених метака и сузавцем.

17:25 ФБР 

17:00 СРБИ НА ОКУП: Камион и даље гори, окупатор бесомучно испаљује сузавац, гумена метке али и шок бомбе. Без милости се пуца по голоруком српском народу!

16:45  СРБИ НА ОКУПНајновија вест са Јагњенице: Војници КФОР-а су пуцали користећи бојеву муницију, пуцали су из митраљеза и теже повредили једног Србина. Ситуација је веома напетаПосле овог инцидента Срби су запалили камион на коме су били војници КФОР-а који су пуцали! Кфор и даље непрестано баца сузавац и шок бомбе, ништа се не види од дима.

16:51 ФБР – Марко Јакшић: #косово хитна помоћ под ротацијом из правца Јагњенице ка Кос. Митровици 😦

16:35 ВЕЧНА СРБИЈА, ФБР – Сирене укључене у Зубином Потоку, поново почео напад на Србе у Јагњеници, баца се сузавац и шок бомбе, има поново повређених Срба ПОТРЕБАН НАРОД, У ШТО ВЕЋЕМ БРОЈУ..

Срби На Окуп Тв ФБ

JAGNJENICA JUTROS

 15:45 ФБР:  Испод барикаде у Зупчу има више возила КФОР-а и такозвани јазавац за разбијање барикада,пошто сам пре 20 минута прошла ту. У шиптарском селу Чабра има много возила и војника КФОР-а шума је преплављена зликовцима.
15:40 ФБР: ТВ МОСТ – У Јагњеници је ситуација тренутно мирна али напета. Војници Кфора у живом зиду и под пуном ратном опремон стоје на месту грде је до јутрос била барикада према албанском селу Чабра. Довезли су и више оклопних возила којима су додатно препречили пут који од Косовске Миртовиц води ка Зубином Потоку. Грађану у великом броју стоје и прате развој ситуације и сви се прибојавају шта ће донети ноћ . Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић поново је разговарао са представницима Кфора и замолио их да се врате на почетну позицију и да ослободе саобраћајницу коју од јутрос ВОЈНИЦИ држе у блокади. Из Кфора су затражили да се грађани повуку и најавили да ће на месту где је била барикада поставити стални контролну пункт. Ристић је одговорио да такво обећање у име грађана он не може да да.

SRBE NOSE PREKO LIVADA

15:20 ФБР: Један од окупљених на барикади у Зубином Потоку Бојан Јаковљевић каже за С медиа портал да су разговори представника са севера Косова и Кфор-а пропали, а да је народ и даље на улици. „Нагутали смо се бибер-спреја и сузаваца. Има повређених. Тешко нам је, по ко зна који пут смо „пуштени низ воду“ – понавља он. Према његовим речима, међу окупљенима има жена, али нема деце. „Мислим да би се исто понашали и да су деца овде! Третирају нас као стоку, а ми немамо помоћ ни са једне стране. Да само видите само шта су направили: уништили су возила, разбацали све, побацали на све стране… Ужасно нам је“ – кроз сузе прича Јаковљевић. 

Срби На Окуп Тв

15:15 БЕТА: Председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Љубомир Краговић обавестио је новинаре и посланике у 14 сати, када је седница требало да почне, да је Одбор добио допис преговарачког тима са молбом да се седница одложи за 16 часова. Он је затражио од Владе да се хитно састане и упозори Кфор да не врши насиље над Србима на северу Косова. 

15:01 ФБР: СВИ НА БАРИКАДЕ – У суботу 03.12.2011. се организује превоз барикаде Јагњеницу и Зубче где су потребни људи. Пријаве и више информација на 064/990-78-91 

14:50 фбр, агенције ТРЕНУТНА СИТУАЦИЈА: У Јагњеници се и даље налази велики број међународних војника и окупљених грађана. Путни правац Зубин поток – Звечан – Косовска Митровица је од јутрос у блокади пошто су војници КФора камионе који су били барикада изгурали и препречили на путу. Војници кФора налазе се на камионима, а неколико њихових оклопних возила, међу којима је и водени топ, препречен је на путу. Нешто после 13 сати у Јагњеницу су дошла и два ватрогасна возила којима су Срби покушали да се врате на почетне позиције у правцу војника КФОР-а, али су они одговорили воденим топом, осујетивши њихову намеру. Колона аутомобила из правца Звечана је дуга неколико километара. Tакође велики број аутомобила, паркиран у суседном Зупчу, одакле се може видети преко педесет возила КФора који су стационирани код Јагњенице. Магистрални пут Косовска Митровица и Рибариће у Зупчи је у блокади, а на око два километра око блокаде, на истом том магистралном путу у правцу јужзне Косовске Митровице може се видети и возило КФора.

14:45 ФБР: Једино име које знамо је Синиша Спасојевић, за остале још не говоре, чекамо, али лекари кажу да су сви наши добро прошли, како су могли… По речима једног од возача санитета који је возио и у претходним нападима повређане „никад гори сузавац није окусио – они су бацали отров“, каже унезверени човек!

14:35 ФБР -Преговори завршени, председник СО се обратио окупљеном народу и рекао да КФОР не жели да се помери са места на коме се сада налази, али ни Срби неће да се повуку назад. Мирно је, али напето и неизвесно! 

14:30 фбр: Тренутно је мирно. У Јагњеницу је стигао један од команданата КФОР-а са предлогом да разговара са Славишом Ристићем председником општине Зубин Поток. Председник им је рекао да им НЕ ГАРАНТУЈЕ безбедност посебно када почне да пада мрак! 

14.08 ФБР:  Болница у Митровици – Један од повређених Срба на интензивној нези, двојица на хирургији, двојица на ортопедији, шест имало тегобе због сузавца, а четворица на дијагностици. 

14:10 ФБР: На барикади Рударе тренутно се налази око 20 возила КФОР-а, не зна се које су им намере, за сада стоје код барикаде. Такође, на барикади Зупче, Зубин Поток стоји неколико џипова. Необично је што не пролазе и ако је ту отворена једна трака за њихово снабдевање! Само стоје…

13:57 Вести: ЗУБИН ПОТОК – Портпарол Кфора мајор Ден Харви изјавио је да су војници Кфора добили инструкције да користе бојеву муницију уколико буду нападнути. Војници Кфора код Јагњенице данас и даље преко мегафона позивају Србе да се разиђу, а повремено на њих бацају шок-бомбе и сузавац. Кфор позива демонстранте да се разиђу и наводи да ће у супротном употребити „већу силу“. Међутим, Срби не одлазе, те је стање изузетно напето. Међу демонстрантима су сви председници општина на северу Косова и начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић, као и државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић. Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић лакше је повређен сузавцем и помоћ му је указана на лицу места.

13:58 ФБР – Данас је дан заставе Албаније! Појављују се и провокације преко главног моста КМ.

13:55 ФБР – Јагњеница: У току је још један напад окупатора на Србе на барикади Јагњеница. Повређених је све више.


13:47 СРНА: КФОР тврди да су двојица припадника ове мисије „рањени хицима из ватреног оружја у сукобима са српским демонстрантима на северу Косова“ ?! Портпарол КФора Френк Мартин је изјавио да су припадници међунарондих снага користили „мање количине гумених метака, сузавац и бибер спреј“, јавио је Ројтерс. „Сукоби су још у току и демонстранти и даље користе ватрено оружје малог калибра и бацају каменице на КФор, док војници узвраћају воденим топовима и гуменим мецима“, изјавио је други портпарол КФора, мајор Ден Харви пренела је агенција АфП.

13:45 Вести: Током сукоба Кфор је користио и шок бомбе, водени топ и сузавац, а тренутно је мирно. Међутим, грађани и војници под пуном ратном опремом стоје једни наспрам других, док место надлећу хеликоптери Кфора. У Јагњеници се омета сигнал мобилне телефоније, па су комуникације веома отежане. Војници немачких и аустријских јединица Кфора јутрос су уклонили барикаду у селу Јагњеница, на путу Косовска Митровица – Зубин Поток. Сада је пут потпуно блокиран и забрањен за саобраћај.

13:35  Вести:Управник Дома здравља у Зубином Потоку Боривоје Јакшић рекао је да је у данашњим сукобима с Кфором код Зубиног Потока повређено између 30 и 50 грађана, али да нико није животно угрожен. Међутим, Јакшић је агенцији Бета казао да су поједини грађани тешко повређени и да су им повреде нанете гуменим мецима, сузавцем и шок бомбама.

13:30 фбр: Пре два минута у Зубином Потоку се поново огласила сирена…

13:27 фбр: према незваничним информацијама, после последњег покушаја КФОР-а да пробије барикаду у Јагњеници укупно је у болницу КМ стигло 13 људи.

13:26 фбр: Возач „ладе“ улетео у жицу коју је Кфор поставио као разграничење. Поново сузавац и водени топови.

13:10 фбр: бачене су 4 шок бомбе на Србе, повређено је најмање двоје Срба у овом нападу, један у стомак гуменим метком, тренутно је затишје… Пуца се на све стране.Нисам бројала рањене,али нон стоп су ношени преко њива до санит. возила,јер је пут за КМ блокиран.

13:03 БМ фбр: ХИТНО!Једна јединица кренула и према Рудару.У Јагњеници употребљава се водени топ.

JAGNJENICA 0 28.11 12.40 ВЕЧНА СРБИЈА: ПРЕ НЕКОЛИКО МИНУТА ПОНОВО НАПАД НА СРБЕ У ЈАГЊЕНИЦИ, БАЦА СЕ СУЗАВАЦ И КОРИСТИ ВОДЕНИ ТОП ПОТРЕБНО ШТО ВИШЕ ЉУДИ НА БАРИКАДАМА!!! КФОР НЕ ОДУСТАЈЕ. 12:42 Сања Жикина,ФБР: докторка из Здравственог центра КМ потврдила је да су Србима који су довежени са барикада нанете лакше повреде гуменим мецима. Ван животне опасности су. Двојица су из Зубиног потока.

12:30  СРБИ НА ОКУП: У току је још један напад на Србе на Јагњеници, опет се баца сузавац и користе гумени метци!!!

12.15 ВЕЧНА СРБИЈА:Немачки војници су затворили прилазни пут Јагњеница -Косовска Митровица, практично одсечена од остатка северног дела КиМ. Кфоровци су најпре сузавцем, а потом и воденим топовима и физичком силом, растерали дежурне на барикади, а потом тешком механизацијом изгурали камионе који су били постављени као баријера. Војници су потом заузели пут који од Косовске Митровице води ка селима у општини Зубин Поток и утврдили своје положаје распоређивањем оклопних транспортера на мосту преко Ибра, који од Јагњенице води ка селу Зупче и још једној српској барикади…

12:00 Kosovo Metohija : Народ је на опрезу и чува барикаде у Митровици, Рудару и Дудином Кршу, а остали су већ на путу према Јагњеници. КФОР-ови хеликоптери не лете више према Јагњеници, него су на правцу Вучитрн-Приштина. Једино што се чује у овом моменту су сирене наших санитетних возила…

11.40.  ВЕЧНА СРБИЈА:У пуцњави коју је изазвао Кфор пуцајући у ненаоружан народ рањено неколико Срба, Кфор шири лажне информације да им је рањен један војник. Тренутно је престало са пуцањем и бацањем сузавца ПОТРЕБАН НАРОД У ЈОШ ВЕЋЕМ БРОЈУ ДА СЕ ПОБРАТЕ БАРИКАДЕ! НАРОД ИЗ МИТРОВИЦЕ И ЗВЕЧАНА ПРИСТИЖЕ АЛИ НИЈЕ ДОВОЉНО!

11:40 БМ: Пре минут је завршен напад окупатора на народ, има око 10 повређених Срба, од тога њих 4 са тежим повредама је одведено у болницу у Митровици. Мирно је тренутно, али веома напето! JAGNJENICA GUMENI METAK Напад је изведен ПОДМУКЛО са две врсте гумених метака. Први је са једним зрном који прави веома велике ране, а други са сачмом која се при ударцу распршује (као ловачке пушке). Господе сачувај народ свој, посебно на КиМ-у! Пре почетка напада војнику КФОР-а је покушао да приђе брат председника општине Зубин Поток у намери да му нешто каже, овај то није сачекао већ је одмах репетирао и уперио у њега оружје!

11:30 БМ: Пре пар минута дошло је поново до сукоба окупатора и окупљених Срба на Јагњеници. Баца се сузавац, пуца се гуменим мецима… чује се пуцњава… употребљен водени топ, још сузавца… ПУЦА СЕ! Пре почетка преговора један Шиптар који је војник КФОР-а је на разглас лошим српским језиком рекао да је њихов командант (Глаб) тешко повређен, пуцано је на њега и погођен је у руку и стомак. Наравно, народ зна да није нико од њих пуцао и то сматра провокацијом!

11:20 БМ :Пре нешто више од пола сата одржали су се преговори на Јагњеници окупатора и председника општина севера КиМ-а (у међувремену је стигао и председник К. Митровице) који нису дали резултате. Представници Срба су инсистирали да се КФОР врати на положај на коме је био, али они не желе да се помере, већ инсистирају да контролишу раскрсницу и задрже тренутни положај! 11:00 Глас Косова и Метохије :Потписи за руско држављанство унутар просторија дссс Шчербина код Долче Вите, а не на тргу Браће Милић због напада на Јагњеницу и мањка наших људи, јер бране барикаде. ДОЂИТЕ!

10:49 Д Гара Игњатовић,ФБР: Има повређених са наше стране, један део барикаде је померен тј.камиони су гурнути у провалију. У КМ на мосту се нешто спрема. Иначе, постављена је нова барикада у Јагњеници. Остали делови Косово, мирно.

10:21 хиликоптери су почели да лете, мобилна мрежа се омета, потребан народ и Медији

10:15 Marko Jaksic #косово камиони који су чинили барикаду гурнути у јарак. #кфор користи и гумене метке. Доста људи је у Јагњеници.

10:00 КФОР ИСТЕРАО ВОДЕНИ ТОП НА АСФАЛТНОМ ПУТУ У ЈАГЊЕНИЦИ, НАРОД ПРИСТИЖЕ АЛИ НИЈЕ ДОВОЉНО, ПОТРЕБАН НАРОД ИЗ КМ, ЗВЕЧАНА

9:30  КФОР У ЈАГЊЕНИЦИ ПРОБИО БАРИКАДЕ , КОРИСТИ СЕ СУЗАВАЦ И ГУМЕНИ МЕЦИ ХИТНО ПОТРЕБАН НАРОД ! СИРЕНА УКЉУЧЕНА, КАМИОНИ ГУРНУТИ ПОД ПУТ, АУТОБУСИ ГУРНУТИ ПОД ПУТ ХИТНО ПОТРЕБАН НАРОД СА ЦЕЛОГ СЕВЕРА ВЕЧНА СРБИЈА, ФБР 9.30-10.21 Кфоровци су на голоруке Србе кренули воденим топом (КУРИР)
ЈАГЊЕНИЦА – Кфор уклонио барикаду у Јагњеници. Око 9.30 припадници Кфора уз помоћу сузавца најпре су покушали да растерају окупљене Србе, а када нису успели, употребили су водене топове. Уз водене топове, тешко наоружани војници користили су и палице. Камиони који су сачињавали барикату тешком механизацијом одгурани су у јарак са друге стране пута. Пошто су разбили барикаду, војници Кфора су бодљикавом жицом оградили су раскрсницу, а иза жице постављена су борна кола. На другој страни жице окупило се око 500 Срба из Зубиног Потока.  За време акције Кфора чула се рафална паљба из аутоматског оружја, али није познато ко је пуцао. Кфор је преко разгласа саопштио да је пуцано на њиховог команданта и упозорио окупљене да ће, ако се понови пуцњава, одговорити. Срби су у међувремену на око 500 метара поставили нову барикаду. Разбијањем барикаде Кфор тренутно држи под блокадом пут који од Зубиног Потока преко брда води ка Звечану и Косовској Митровици. За сада нема информација о броју повређених. Барикада у Јагњеници била је састављена од три-четири камиона напуњена шљунком и једног аутобуса. Ова барикада је једна од најважнијих на правцу који из јужне Митровице и околних албанских села води према Зубином Потоку, односно према административном прелазу Брњак. У октобру је Кфор више пута покушао да заузме ово барикаду, али о томе нису успели.

2 replies »