Балкан

МИЛЕТИЋ: ДАЧИЋ И РЕЏЕПИ ТРЕБА ДА ПАЗЕ ШТА ГОВОРЕ, НЕ ТРЕБА ДА ЗВЕЦКАЈУ ОРУЖЈЕМ!


27.11.2011 | 09:17

Милетић критиковао српског и косовског министра полиције

Потпредседник „Скупштине“ самопрокламоване „државе Косово“ Петар Милетић критиковао је министра унутрашњих послова Србије Ивицу Дачића због „проратних“ изјава. Истовремено су стигле критике на рачун „косовског министра“ Бајрама Реџепија због претњи силом на северу Косова.

KOSMET - PETAR MILETIC

„Пуно је, заправо и превише изјава које у последње време долазе из Београда, а сврха им је искључиво предизборна кампања и добијање гласова наоштреног дела бирачког тела. На жалост, као да политичари који шаљу такве поруке нису свесни колико су оне опасне“, каже Милетић.

Милетић је оценио да би такве изјаве некој „усијаној глави“ могле да послуже као алиби за провоцирање инцидената.  „Уверен сам у то да нико озбиљан не верује да заиста и може да дође до било какве војне акције на територији коју под својом контролом држи НАТО. Па, треба ли поново да искушавамо војну силу Алијансе и проверавамо ко се, када је о безбедности реч, пита, не само у Европи него и шире“, казао је Милетић за новосадски Дневник.

Петар Милетић је критиковао и „министра полиције Косова“ Бајрама Реџепија због изјава да се не може искључити употреба силе на северу Косова како би се уклониле барикаде које су поставили Срби, и рекао да су и те изјаве штетне и опасне, као и Дачићеве.

„На жалост, министри полиција потпаљују ватру уместо да је гасе. Али, ако је за какву утеху, о употреби силе ипак одлучује неко ко је много изнад њих, а то је НАТО. И зато мислим да нема бојазни да ће се тако нешто и десити“, оценио је Милетић.

Извор: Б92