ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

ПО НАРЕЂЕЊУ ПРЕДСЕДНИКА МЕДВЕДЕВА РУСКЕ СТРАТЕГИЈСКЕ АРМИЈСКЕ СНАГЕ У ПУНОЈ БОЈЕВОЈ ГОТОВОСТИ- СА НИШАНОМ НА НАТО БАЗЕ У ПОЉСКОЈ, ЧЕШКОЈ, РУМУНИЈИ, БУГАРСКОЈ, ТУРСКОЈ…


РУСКЕ НУКЛЕАРНЕ РАКЕТЕ У СТАЊУ ПРИПРАВНОСТИ!?

ОРИГИНАЛНИ ВИДЕО СНИМАК ВАНРЕДНОГ ОБРАЋАЊА НАЦИЈИ ПРЕДСЕДНИКА МЕДВЕДЕВА

24 новембар 2011, ФБР,Миле Бајшев посредством корисника Susann Veljkovic

Телевизијски програм у Русији данас је прекинут хитним обраћањем председника Медева. Он је истакао да Русија више не може да прави уступке НАТО-у и да су се њихове позиције разишле. Преговори се прекидају и Русија улази у фазу одговора на акције НАТО-а, који могу бити како пропорционални, тако и непропорционални!
У складу са тим, председник Руске Федерације издао је следеће наређење, којим се ракетне јединице стављају у стање борбене готовости:
„По мом наређењу се одмах:
 1. преводи у бојево стање, база радаског осматрања у Калињинграду;
 2. Одмах се у бојево стање преводи ракетни систем одбране;
 3. Преводи се у бојево стање систем осматрања, прислушкивања и ометања радио таласне технике;
 4. Југозападни систем бојевих глава окреће се и „рихтује“ на све регистроване потенцијалне базе у Пољској, Румунији…..
 5. Преводи се у активно стање систем „Искандер“, са бојевим отварањем контејнера.
При томе Русија наглашава да су ово само кораци опреза и да остаје отворена за преговоре.
Део вечерашњих вести канала Русија 24 који је уследио непосредно после обраћања председника Медведева (превод Маја Тешић):

 Спикер: Све мере које могу да буду предузете као одговор на постављање ПРО у Европи неће захтевати додатна средства. Финансирање је већ предвиђено буџетом – истакао је на прес конференцији представник Русије у НАТО-у, специјални представник председника за преговоре о противракетној одбрани Дмитриј Рогозин. Он је истакао такође да је Русија принуђена да крене на јачање сопствене безбедности

Рогозин: Руско политичко руководство више пута је изјављивало да ће у случају да се не нађе решење ове ситуације Русија бити принуђена на војно технички одговор. Ми не можемо себи да дозволимо да тргујемо безбедношћу наших грађана  Политичко руководство Русије безусловно полази од потребе очувања потенцијала стратешке одбране Русије као основног гаранта безбедности земље. Зато, ако је неко и покушао да се погађа тим потенцијалом или да га стави под сумњу – сигурно је да су мере за спречавање тога морале бити разрађене. Њих је данас навео председник Руске Федерације Дмитриј Анатољевич Медведев.