ДЕШАВА СЕ...

ОБРАЧУН ИЗДАЈНИЧКЕ ЛЕВИЦЕ И ЈУНАЧКЕ ДЕСНИЦЕ НА ФИЛОЗОФСКОМ…


 Због инцидената прекинута трибина „Нова српска левица“

| 24. 11. 2011. – 18:07х | БЛИЦ

БЕОГРАД – Учесници трибине „Нова српска левица“ данас су се замало потукли због личних несугласица, а панел је прекинут упадом студената који су претходна два месеца протестовали на Филозофском и Филолошком факултету у Београду.

Из времена блокаде Филолошког и Филозофског факултета Још на самом почетку трибине, коју су организовали Фондација „Фридрих Ебарт“ и недељник „Време“, избио је сукоб професора Филозофског факултета Владимира Илића и члана Анархо-синдикалистичке иницијативе Ратибора Тривунца.

Тривунац је Илића оптуживао да је агент америчке агенције ЦИА, док је Илић тврдио за Тривунца да је пропали студент, који је „штудирао шест година, а није дао ниједан испит“. Модераторка трибине Јована Глигоријевић безуспешно је покушавала да их врати на тему о левици у Србјии.

 

У једном тренутку, Тривунац је запретио да ће Илића полити водом ако не престане да се бави његовом личношћу. Након сат времена препирке, Тривунац је Илића стварно полио водом прво из чаше, а затим и из флашице с водом.

Уз сву насталу пометњу, на трибину је изненада „упала“ група студената који су учествовали у протестима и блокади учионица у октобру и новембру, прекинули учеснике и прочитали свој проглас. Они су поручили да „студенски покрет није платформа за популистичке политиканте“. На трибини, на којој је, иначе, оцењивано да покрет левице у Србији не постоји, говорио је и Матија Меденица из организације „Маркс 21“, а који је био учесник последњих студентских протеста на Филолошком и Филозофском факултету.

Након читања прогласа, студенти су напустили салу, као и дотадашњи учесници трибине, који су, међутим, наставили да се вређају.