ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

НИКОЛИЋУ НЕ СМЕТА ШТО ЦРНА ГОРА ЗВАНИЧНО ОСПОРАВА ДРЖАВНИ СУВЕРЕНИТЕТ СРБИЈЕ!?


Николић: Можда је неком у Србији проблем што је ЦГ признала Косово, али нама није

среда, 23 новембар 2011 16:58 мина ИН4С

toma%20nikolic%201_360_360.jpg

Црна Гора и Србија треба да унапређују односе и зато прошлост треба да опомиње, а не да буде идеја водиља за будућност, оцијенио је лидер Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић.Он се данас у Подгорици састао са предсједником Демократске партије социјалиста (ДПС) Милом Ђуковићем, у оквиру, како је казао, настојања СНС-а да успостави односе у припремама за промјену власти у Србији, која би требало да се догоди наредне године.

Николић је на конференцији за новинаре казао да Ђукановићу замјера данас исто што је замјерао раније, али је навео да ће обојица „водити двије државе које треба да сарађују, а не да се свађају“.

„Лични односи остају по страни када су политичари у питању и оно што је прошло пролази да би се отворило нешто сасвим ново. Нама треба сарадања, а не подсјећање на то кад сам ја шта замјерао Ђукановићу или он мени“, појаснио је Николић.

Према његовим ријечима, СНС се спрема да преузме власт у Србији, а када се то деси треба да зна како ће да сарађује са свима, првенсттвено са Црном Гором.

Николић је казао да је у СНС-у увијек било тешко да схвати да Србија са неким другим државама са Балкана може боље да сарађује.

„Може најбоље да сарађује са Црном Гором и тако то треба у будућности да буде“, рекао је он, додајући да ће учинити све да односи између двију држава буду најбољи могући.

Николић је навео да се СНС не мијеша у унутрашње ствари Црне Горе, већ да њени грађани сами одлучују и бирају власт.

„Црна Гора је признала Косово и многим политичарима у Србији је то проблем за сарадњу. Нама није, ви имате свој пут и свој живот“, појаснио је он.

Николић је казао да се делегација СНС-а данас састала се челницима ДПС-а, Нове српске демократије и Социјалистичке народне партије јер су то релеватне странке, које могу да имају утицаја.

„Нисмо данас имали намјере да разговарамо са свим коалиционим партнерима из власти, рачунали смо да када разговарамо са ДПС-ом да разговарамо са онима који у већини одлучују о судбини Црне Горе“, прецизирао је он.

Лидер ДПС-а Мило Ђукановић рекао је да је та странка искрено усредсређена на упређење партијске сарадње, прије свега у региону и са државним сусједима.

Он је казао да се ДПС труди да искрено разговара са свим релевантним политичким субјектима.

„СНС је веома релевантан политички субјект на политичкој сцени Србије и тиме у политичком животу региона, због тога је партнер за разговоре“, навео је Ђукановић.

Према његовим ријечима, ДПС је грађанска партија која креира даљи развој мултиетничке Црне Горе, па је за поштовање права сваког грађанина.

Ђукановић је казао да види Црну Гору као државу у којој нема грађана првог и другог реда, већ су сви исти.

Он је оцијенио да односи са Србијом нијесу на набољем могућем нивоу, зато што постоје „политичке трауме из претходног периода“.

„Али то је све живот и треба само имати паметан, визионарски политички однос, да треба као зрели људи и одговорни политичари да повлачимо потезе који ће значити унапређење међусообних интереса“, закључио је Ђукановић.

1 reply »

  1. Kako si tako siguran Nikolicu da ces ti biti taj koji ce naslediti Tadica.Ja znam da bi ti to voleo da zavrsis ono sto nebude uspeo Tadic,da unistis Srbiju do kraja.Dobro je da vec sada pokazujes svoje pravo lice.Mnogima ce mozda ovo pomoci da shvate da si ti drugi Tadici.Jednom izdajnik uvek izdajnik.

    Свиђа ми се