Балкан

НА КОЦЕРТУ ДИНА МЕРЛИНА: СПЕЦИЈАЛЦИ, ТУЖИЛАЦ И СУДИЈА, БЕЗБЕДНОСНЕ КАМЕРЕ И МЕТАЛ ДЕТЕКТОРИ, СВАКИ ПОСЕТИЛАЦ ЋЕ БИТИ ДЕТАЉНО ПРЕГЛЕДАН, А МЕЂУ ОБОЖАВАОЦИМА И ПСИ КОЈИ СУ ПРОШЛИ СПЕЦИЈАЛНУ ОБУКУ


Специјалци, тужилац и судија на концертима Дина Мерлина

20. 11. 2011. 11:06
dino merlin
Сви који једва чекају концерте Дина Мерлина 25, 26. и 27. новембра коначно могу да одахну. Разлога за страх нема јер ће музичка дешавања популарног поп певача бити под најригорознијим обезбеђењем до сада, саопштили су из МУП-а Србије.
Поред безбедносних камера и метал детектора, сваки посетилац ће бити детаљно прегледан, а обожаваоци славног певача не треба да се изненаде ако у “Арени” виде псе који су прошли специјалну обуку.
Због претњи “Умри прије смрти” и разних петиција против одржавања концерта Дина Мерлина у “Београдској арени”, припадници српске полиције већ дуже време прате све активности неформалних група и њихове могуће намере да угрозе безбедност музичког догађаја на кога су многи чекали две деценије. Иако је Мерлин много.
пута изјављивао да је свестан опасности, али да због тога неће отказати концерте, МУП Србије решио је да предузме све мере како би публика несметано могла да ужива у наступу свог омиљеног певача.
– У “Арену” неће моћи да уђе нико ко није детаљно прегледан и снимљен. Сваки посетилац ће морати да прође кроз контра-диверзиона врата, а биће и додатно прегледан. Уз то улазак сваког посетиоца снимиће камера, а дешавања у “Арени” биће контролисана и путем видео-наџора – каже саговорник “Блица” из МУП-а.
Да публика нема никаквих разлога за бригу доказује и податак да ће читаву зграду чувати пси који су обучени за откривање експлозивних средстава и сузаваца.
Због личне безбедности и несметаног рада надлежних органа из МУП-а саветују и да посетиоци по уласку у “Арену” одмах оду на своја места и не шетају по ходницима. Као и на наступима највећих светских звезда и овај пут обожаваоци ће бити ускраћени за загрљај или сликање са својим омиљеним певачем јер нико од посетилаца неће моћи да приђе близу бине.
– Ништа не препуштамо случају и мере које сада предузимамо су далеко опсежније и ригорозније од оних који смо до сада предузимали за концерте страних и домаћих музичких звезда.
За време концерата Дина Мерлина дежураће и надлежни тужилац и судија за прекршаје. То значи да ће свако ко буде нарушавао јавни ред и мир или буде ухваћен у вршењу кривичног дела, одмах бити процесуиран – наводи саговорник.
Извор: ВЕСТИ

1 reply »