ДЕШАВА СЕ...

Долазак Марија Монтија на чело прелазне италијанске владе и подаци из његове биографије који указују на ангажовање у Билдерберг групи, ставили су делом у фокус светске јавности овај клуб светских моћника


Билдерберг група: Елитни клуб светских моћника

20. 11. 2011. – 11:00

bildeberg mala

Долазак Марија Монтија на чело прелазне италијанске владе и подаци из његове биографије који указују на ангажовање у Билдерберг групи, ставили су делом у фокус светске јавности овај клуб светских моћника којем је, по мишљењу истраживача Ендруа Гевина Маршала, од самог оснивања 1954. један од централних циљева било уједињење Европе.

Маршал наводи да у биографији принца Бернхарда, покојног оца садашње холандске краљице Беатрикс и дугогодишњег председника Управљачког комитета Билдерберга – чији је члан тренутно Монти, стоји да је ова група чинила „колевку Европске заједнице“, која је 1992. преименована у Европску унију. Билдерберг је назван по хотелу у холандском селу Остербек близу Арнхема. Принц Бернхард био је на челу групе од 1954. до 1975. Његову функцију је од 1990. до 1998. обављао британски лорд Питер Карингтон, који је у то време био ангажован и у решавање сукоба на подручју бивше Југославије.

Везаност Билдерберга за идеју европске интеграције била је очигледно присутна од самог почетка, пошто је Јозеф Ретингер, један од оснивача Билдерберга, био и оснивач Европског покрета, али и један од утемељивача Европске економске заједнице. Окупљања чланова Билдерберга, на којима се према тврдњама теоретичара завере договарају правци у којима ће се кретати светска политика и екомонија, сваке године изазивају пажњу медија, а обавијени су велом тајне.
– Било би немогуће да развијемо план за свет да смо били изложени публицитету – рекао је једном приликом Дејвид Рокфелер, један од утицајнијих чланова.

Састав учесника окупљања Билдерберга је шаролик, а састанку 2009. године у Грчкој, присуствовали су Костас Караманлис и Мати Ванханен, Карл Билт, Тимоти Гајтнер, Роберт Зелик, Жозе Мануел Барозо, као и Софија и Беатрикс, краљице Шпаније и Холандије.

bildeberg velika hotel

*Остали стубови Новог светског поретка
Бохимијан гроув: Посед у округу Сонома у северној Калифорнији у близини Сан Франциска, од краја 19. века средином јула сваке године угошћава неке од најмоћнијих људи на свету. Списак покојних и живих чланова иде од Марка Твена преко Теодора Рузвелта и Двајта Ајзенхауера до Хенрија Кисинџера, Роналда Регана, Џоржа Буша Старијег и Млађег, па и Клинта Иствуда.
Илуминати: Међу теоретичарима завере најозлоглашеније тајно друштво које, по њиховој тврдњи постоји већ хиљадама година. Главни циљ Илумината је стварање јединствене светске владе, коју би чинили припадници 13 породица – Астор, Банди, Колинс, Дипонт, Фримен, Кенеди, Ли, Онасис, Рокфелер, Ротшилд, Расел, Ван Дајн и потомци Меровинга уз помоћ породица Рејнолдс, Дизни, Круп и Мекдоналд.
Трилатерална комисија: Основао ју је Дејвид Рокфелер у јулу 1973. Виђена је као Рокфелеров покушај да западни модел капитализма прошири на исток.
Комитет 300: Ово тајно друштво је основала британска аристократија 1727. с циљем стварања светске владе. У Комитету 300 су били и јесу чланови британске и холандске краљевске породице, Хабзбурзи, норвешки краљ Хакон, Џеј Пи Морган, Џорџ Буш Старији, Дејвид Рокфелер, Дејвид и Евелин Ротшилд, породица Вартбург, Ђузепе Мацини, Херберт Џорџ Велс, Тед Тарнер и Ворен Бафет.

извор: БЛИЦ