ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

НА ПОМОЛУ ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА: СРБИ У ЦЕНТРАЛНОМ ДЕЛУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ САМО ДВА САТА ИМАЈУ СТРУЈУ, БЕЗ РАЗЛОГА СРБСКА СЕЛА ИСКЉУЧЕНА СА ВОДОВОДА!!!


ОКУПАТОРСКО ИЖИВЉАВАЊЕ НАД СРБИМА НА КиМ- ИСКЉУЧУЈУ СТРУЈУ, ВОДУ, РУШЕ ПУТЕВЕ, УНИШТАВАЈУ И УЗУРПИРАЈУ СРПСКА ИМАЊА…

15.11.2011 – 23:24

НАТО ФАШИСТИ ДРЖЕ СРБЕ НА КиМ У „НАЦИ“ ГЕТОУ!

Срби у централном делу Косова под рестикцијама електричне енергије али су од скоро остали и без воде за пиће !!!

15.11.2011 – Гето на Јарињу!

Обавештавамо јавност да после задње акције КФОР-а на Јарињу остало је неколико села у непосредној близини Јариња тотално изоловано за путовање.
Дакле, КФОР је посекао воћњак са јабукама, тополе поред Ибра које су приватно власништво и направио блокаду пута поред Ибра чиме је прекинуо пут за снабдевање села Кошутица којима је и посекао и телекомуникациони кабл тако да су људи и без телефона. Људи и ђаци у отежаним условима пешаче како би дошли до својих радних места и школа.
Куће које су непосредно поред базе КФОР-а и села која зависе од доставе намерница баш на том делу угрожени су и ускраћена су им основна људска права.
О овим конкретним проблемима наши представници би требали под хитно да разговарају са КФОР-ом.

16.11.2011. 2011 

Обавештавамо јавност, пошто то други Српски медији не желе да преносе, да Срби из околине Прилужје и Племетине већ месец дан живе у условима рестрикције електричне енергије тако да два сата имају а четири су без струје.
Када су се представници села упутили на разговор са КЕК-ом око решавања проблема са струјом у Приштину јер 90% становништва редовно измирује рачуне, добили су одговор да су одспојени са линије где су имали стабилно напајање из правца Становца а да су прикључени на напајање из правца Бивољка где су та шиптарска села под рестрикцијама јер не плаћају струју. Дакле, пребачени су на најнижи кориснички приоритет што значи да ако енергетски ситем не може да издржи то су први корисници који ће остати без струје.
Од почетка прошле недеље мештани ових села остали су и без градске пијаће воде. Без разлога и образложења су ова српска села искључена са водовода!
На делу је притисак шиптарских привремених институција и ускраћивање основних људских права на нормални живот!

ИЗВОР: kimenovine