ДЕШАВА СЕ...

Чедомир Јовановић: Барикаде не бране од Тачија него ускраћују право на европску будућност


Чедомир Јовановић: Барикаде не бране од Тачија него ускраћују право на европску будућност

четвртак, 17 новембар 2011 01:00
Ниш – Председник ЛДП Чедомир Јовановић каже да „верује у Европу коју ће створити у Србији“, а лидер СПО Вук Драшковић да је „ЕУ пред реформама, не пред распадањем“.

Јовановић и Драшковић, говорећи на трибини „Преокрет“ у Нишу, рекли су да се 9. децембра формулише будућност Србије.

Чедомир Јовановић је рекао да је „Преокрет против барикада оне политике која ће срушити све у Србији као што је срушила до сада све око Србије“. Лидер ЛДП-а је додао да су од почетка говорили да су „барикаде на Јарињу и Брњаку барикаде на којима се не брани српски народ од Хашима Тачија, него се на њима српском народу ускраћује право на европску будућност и то је јасан план и не треба нам нико да би схватили какве су последице тога. Они који су саветовали Србима да проливају свету крв једини су који нису заноћили на тим барикадама“.

Јовановић сматра да је „губитак кандидатуре Србије у ЕУ пораз лидера који воде државу“ и да се „намеће потреба новог лидерства“.

Лидер ЛДП је рекао да су „подржавали (Бориса) Тадића и када то нису чинили његови коалициони партнери и да га сада сматрају најодговорнијим за исход 9. децембра“.

Према његовим речима, када се говори о „преокрету“, мисли се на преокрет у друштву, а не само о промени политике према Косову, и до 9. децембра, када се одлучује о кандидатури Србије, неће бити странака, већ деловања и окупљања разочараних грађана.

Драшковић је рекао да ће ЕУ пребродити садашње тешкоће и да ће из њих изаћи оснажена. Лидер СПО је подсетио да је сваког дана 120 Срба мање и да је у последњих девет година број Срба смањен за око 400.000 људи.

Прворазредни је патриотски задатак да такво стање преокренемо, поручио је Драшковић на трибини и додао да је преокрет и на том пољу немогућ без Европе.

Јовановић и Драшковић су пре трибине разговарали са јавним личностима из Ниша које су подржале декларацију „Преокрет“.

(Танјуг-НСПМ)