ДЕШАВА СЕ...

Рогозин предлаже формирање Словенске легије?


17. 11. 2011 3:58 | Факти
Брисел – Стални руски представник при НАТО  – Дмитриј Олегович Рогозин – иницирао је формирање руске легије странаца.

Он је то учинио током сусрета и разговора са руским министром одбране Анатолијем Сердјуковом, а предложио је да носи име Словенски легија.

Своју идеју-иницијативу, Рогозин је образложио овако: „Словенска легија треба да буде формација у саставу  Оружаних снага Русије, а формирана на принципима на којима функционише француска легија странаца. Словенска легија треба да буде отворена за Србе, Бугаре и друге Словене који би хтели да служе у Оружаним снагама Руске Федерације. Сви који прођу тестирања, буду примљени и одслуже одређени рок – требало би да, уколико пожеле, добију и руско држављанство.“

Рогозин је своју иницијативу назвао „веома перспективном“ и изјавио да је спреман да је образложи шефу државе Дмитрију Медведеву.

„Русија има проблеме са смањивањем становништва, самим тим и са приливом мушкараца за војну службу. Зато и предлажем формирање Словенске легије у чији састав  треба да се примају припадници нама духовно блиских народа. Било би, дакако, добро и да многи од њих, по завршетку службе, трајно остану у Русији“, указао је Рогозин.

Категорије:ДЕШАВА СЕ...