ДЕШАВА СЕ...

Након потписивања Конкордата са Ватиканом, следећи логични корак Црне Горe је подизање гробља Хитлеровим убицама. И то у кругу касарне Војске Црне Горе! Какав епилог, какав крај гротеске…


Смрт народу – слобода фашизму!

ЦРНА ГОРА, НЕКАД ЧАСНА СРПСКА ЗЕМЉА- САДА ЗЕМЉА БЕШЧАШЋА!

субота, 12 новембар 2011 20:10 Бећир Вуковић – Српски југ

Недавно су у Подгорици министар вањских послова Црне Горе и министар спољних послова Њемачке, потписали документ (одлуку), да се у Црној Гори (у Даниловграду) подигне гробље фашистичким њемачким војницима, погинулим у Црној Гори у Другом свјетском рату) Има неке застрашујуће симболике што Црна Гора баш у Даниловграду, граду Зека Малога, подиже гробље свим Хитлеровим бојовницима из Другог свјетског рата који су погинули у Црној Гори, у својој крвавој мисији. Сада су све карте отворене, споразум комуниста са Хитлером добија и свој епилог.

… усправна, вертикална, витешка, слободарска, славна, вјечна, сепаратистичка, опљачкана, опустошена, очерупана, покрадена, продата, дукљанска, антисрпска, транзициона огризина, демократска улупина, али не више и антифашистичка Црна Гора, подиже гробље – фашистима…

Након потписивања Конкордата са Ватиканом, следећи логични корак Црне Горe је подизање гробља Хитлеровим убицама. И то у кругу касарне Војске Црне Горе! Какав епилог, какав крај гротеске…

Баш није важно да ли је сваки читалац упознат са теоријом краја историје (Фукојама, и ине паламуџије…), али, што се, пак, тиче Црне Горе, овдје је заиста на дјелу крај историје!, крај бизарије, и крај хистерије. Фашистичке банде (тако вазда писаше у комунистичким уџбеницима црногорским), узмимo само један примјер – 1943. г. за само два сата, у Долима, у Пиви, у три вртаче, убиле су, поклале, набиле на бајонете 520 стараца, старица, жена, а од тога 106 дјеце..!

И тим и таквим зверовима ововремена – проевропска Црна Гора – прави гробље. Каква иронија, какав крај, какав црни барјак. Какав усуд комунистичке Црне Горе, којој je припало у дио да рехабилитује дух фашизма. Сада ће 2.000 најсвирепијих фашистичких авети имати лијепо гробље у Црној Гори. У сваком случају – фашистима ће бити удобније у црногорској историји него игдје на свијету!

Дирљив тренутак за црвену, дукљанску Црну Гору. Безбели, у гротескне сцене таман ће се уклопити и химна ој, свијетла… са стиховима Секуле Дрљевића. Доима се да ће повијест Црне Горе добити још предзнакова, знакова и подзнакова.

Али, шта је Црна Гора урадила са браћом, са невиним народом којега су комунисти током грађанског рата 1941 – 1945. бацили у јамуре диљем Црне Горе, шта ће урадити са невиним жртвама чије су мозгове просипали по ломовима и точилима, и сатирали у безданкама.

Шта ће урадити са невиним народом којега су црногорски комунисти маљевима побили у Лугу покрај Таре у Колашину, а то стратиште назвала по мјери свога морала и памети – Пасје гробље.

Да ли ће Црна Гора икада имати снаге да погледа себе у здрузгано огледало, и покаже своје крваве руке. Да ли ће неким чудом званичници ове и овакве Црне Горе понијети макар један вијенац, ако већ неће да пале свијеће, на највеће стратиште Црногораца у новијој историји – на Зидани мост. Неће, дашта. Чекаће да прође вријеме. Чекаће крај историје који смо ево дочекали.

У том смислу: смрт народу – слобода фашизму!

1 reply »

  1. Ne znam zašto se autor ovog teksta ovoliko uzbudio. Posle priznavanja Kosova sve ostalo je tako normalno. Srpski narod za to što tamo to radi ima samo jedno ime Ništak. Meni ovo vše nije ni malo čudno, a pogotovu bruka. Ako nekad bude Crnogoraca sto generacija neće moći da se istidi zbog ovih g….a. Eto, tako ti je to. Kraj istorije.

    Свиђа ми се