ДЕШАВА СЕ...

Додик је оптужио високог представника и његову канцеларију (ОХР) да „представљају стање у БиХ горим него што јесте, да би, пре свега, оправдали своје плате и задржали се што дуже у БиХ“…


Додик: Инцко да достави свој извештај о БиХ и Скупштини РС

понедељак, 14 новембар 2011 17:23 Бета
Председник  Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће од високог  представника у БиХ Валентина Инцка тражити да свој извештај о стању у  БиХ, упућен Савету безбедности УН, достави на разматрање и Народној  скупштини РС.

Додик је рекао да то до сада није била пракса, али да жели да се она промени.

„Високи  представник не треба да поднесе извештај само Савету безбедности УН,  већ и другима, пре свега странама-потписницама анекса Дејтонског  споразума. Једна од тих страна је РС која никада није добила извештај  високог представника“, казао је он новинарима у Бањалуци.

Додик  је оптужио високог представника и његову канцеларију (ОХР) да  „представљају стање у БиХ горим него што јесте, да би, пре свега,  оправдали своје плате и задржали се што дуже у БиХ“.

Председник  РС је истакао да у БиХ нема насиља, напетости, нити видљивих могућности  да се насиље обнови што је, како је истакао, саопштио и НАТО.

„Високи  представник политички жели да се ту задржи јер је његова плата од  неколико десетина хиљада евра заиста импозантна“, оценио је Додик.  Додик: Инцко да достави свој извештај о БиХ и Скупштини РС

1 reply »