ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

ДОК ТАДИЋ ПУНИ ЗАТВОРЕ СА СРПСКОМ РОДОЉУБИВОМ ОМЛАДИНОМ- САНЏАЧКИ СЕПАРАТИСТИ ОТВОРИЛИ „ДРЖАВНО“ ПРЕДСТАВНИШТВО У ШВЕДСКОЈ!!!


Дневни аваз: У Гетеборгу отворено прво представништво Санџака у свету

недеља, 13 новембар 2011 18:52

У шведском граду Гетеборгу отворено је прво представништво Санџака у свету, преноси Дневни Аваз из Сарајева.

На великом скупу који је организовао џемат ИЗ у овом граду у суботу увече потписан је споразум о отварању представништва, и кључеве опремљене канцеларије је преузео познати борац за аутономију Санџака проф. Ферид – Ферко Сантић.

На потписивање споразума је из Новог Пазара дошао Сеад Шаћировић, који је председник Извршног одбора Народног вијећа Санџака.

– Ми смо у свом прогласу за враћање аутономије Санџаку најавили отварања представништва у Бриселу и Вашингтону као најважнијим центрима моћи, на чему интензивно радимо, али нам је изузетно драго да су Бошњаци Скандинавије предухитрили наше напоре и отворили прво представништво овдје, изјавио је Шећировић.

Председник џематског одбора у Гетеборгу, иначе носилац Златног љиљана Џебраил Бајрамовић,изјавио је да је на идеју о отварању представништва дошао слушајући Милорада Додика.

„Његова прича о потреби и праву везивања бх. Срба са матицом, успркос геноциду који су починили у нашој домовини ме је натјерала на размишљање о томе како и БиХ премало води рачуна о Бошнајцима Санџака и борби за њихова права“ рекао је Бајрамовић.

Након свечаног потписивања споразума главни муфтија ИЗ у Србији Муамер Зукорлић одржао је дугачко предавање на којем је осим верских тема говорио и о актуелној проблематици Бошњака у матици БиХ, као и ван ње, преноси Дневни Аваз.

(Данас)