ДЕШАВА СЕ...

СТЕФАНОВИЋ ПОЗВАО ПРЕДСЕДНИКЕ ОПШТИНА СА СЕВЕРА КОСМЕТА У БЕОГРАД. ПАНТИЋ: ПОСТИГНУТИ ДОГОВОРИ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ СУ НЕПРИХВАТЉИВИ!


Позив председницима општина са севера КиМ 

14.11.2011 20:10

БЕОГРАД – ШеФ преговарачког тима Београда у дијалогу са Приштином Борислав СтеФановић позвао је вечерас председнике општина са севера Косова и Метохије да у среду дођу на разговор у Београд.

Tеме раговора биле би административни прелази, регионално представљање и универзитетске дипломе, рекао је СтеФановић у TВ емисији Б92 у којој је учествовао и председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић.
Времена нема много, треба да се састанемо и да се чују „опције за наредни период“, казао је СтеФановић док је Пантић рекао да ће се одазвати позиву.
СтеФановић је истакао да је важно сачувати јединство Беорада и Срба са севера Косова и Метохије у наступу према међународној заједници.
Пантић је, међутим, рекао да су у досадашњим разговорима Београда и Приштине постигнути договори који нису у складу са Уставом Србије.
Постигнути договори у дијалогу Београда и Приштине су неприхватљиви „не само за мене већ и за поједине посланике из владајуће већине“, казао је Пантић, који сматра да се тиме „већ примењује Ахтисаријев план“.
СтеФановић одбацио такве тврдње и навео да је влада усвојила све договоре из дијалога са Приштином а закључком владе су сви договори из Брисела усвојени и достављени Скупштини Србије.
СтеФановић је напоменуо да је питање имплементације договореног „одвојено питање“.
Он је истакао и да се дијалог са Приштином не води о томе шта ће Србија да мења у свом уставном и законском систему и поновио да Србија неће признати независност Косова и Метохије.

извор: Танјуг