ДЕШАВА СЕ...

„Размере те пљачке су просто незамисливе. По неким проценама, та вредност која је приватизована је била између 35 и 40 милијарди, а да је продато за свега две милијарде и око 700 и нешто милиона евра. Ни десет посто од стварне вредности…


недеља, 13. нов 2011, 10:56 -> 16:58  РТС

Тодоровић: Декларација о Косову је превара

Радикали верују да је Декларација о Косову „превара“, каже потпредседник СРС Драган Тодоровић истичући да је та странка учинила све да натера власт да поднесе извештај о ситуацији и ономе шта ради влада. Синдикални протести немају изгледа, пошто је синдикат слаб и увек уз власт, каже Тодоровић у интервјуу „Танјугу“.

Прича о коалиционом потенцијалу је једно од најсрамнијих поглавља у Србији сматра потпредседник Српске радикалне странке Драган Тодоровић, наводећи да је адекватнији назив за коалициони потенцијал – „политичка проституција“.

„Уопште се ја лично, а ни странка, не бринемо о коалиционом капацитету. Нас пре свега интересује држава Србија и грађани Србије, и могућност да учинимо нешто да би се ситуација побољшала. Не сматрамо да би требало да добијемо одређен број посланика и онда да продамо ‘веру за вечеру’, да се окренемо и будемо са онима који су апсолутно против тога зашта се ми залажемо“, истиче Тодоровић.

У интервјуу агенцији Танјуг, Тодоровић истиче да је СРС, када је Косово и Метохија у питању, учинила све што је до ње да „натера власт да да извештај о ситуацији и ономе шта ради влада“, те да верује да је Декларација о Косову „превара“.

„Најобичнија вашарска превара, људи који чак немају ни стила када варају. Знате, кад је у питању влада, то треба да буде са стилом. А ово је она вашарска превара са три карте. Купују време. Они су оставили Србе на северу Косова потпуно на цедилу и очекују да Кфор заврши комплетно посао“, каже Тодоровић.

„И онда ће нам рећи: ово је реалност, шта да се ради. Притом су пустили Чеду Јовановића и Вука Драшковића да говоре оно што они мисле и што раде, да би на неки начин мало умирили ЕУ и да би отупели народ“, смарта потпредседник СРС.

Приватизација је била пљачка

Описујући свакодневницу у Србији, Тодоровић је указао да су „радници остали без посла, без плата“, да постоји „један мали, врло мали део који је опљачкао Србију“, као и „такозвани експерти који су то омогућили и који такође добро живе“, а да је нестао средњи слој „који би требало по логици ствари да буде најнезависнији од државе“.

Тодорвић сматра да је приватизација у Србији била пљачка и да је имала је за циљ да се купи грађевинско земљиште, пословни простор или машине, и да се распрода.

„Размере те пљачке су просто незамисливе. По неким проценама, та вредност која је приватизована је била између 35 и 40 милијарди, а да је продато за свега две милијарде и око 700 и нешто милиона евра. Ни десет посто од стварне вредности. Онда је потпуно јасно до чега је Србија дошла“, рекао је Тодоровић.

Према Тодоровићевим речима, синдикални протести немају никаквих изгледа пошто је синдикат слаб и „од деведесетих година, од вишестраначког система, увек је био уз власт“.

„Синдикат је свесно уништен, још у време комунизма. Он је био само један део партије. Иначе, суштински, што се тиче борбе за радничка права, он је изгубио сваки смисао. Његов задатак се сводио на то да набави полутке, зимовања, летовања и остале ствари. Све власти су шуровале са синдикатима“, каже потпредседник радикала.

Политика треба да води

Осврћући се на политичку сцену Србије, Драган Тодоровић каже да је највећи проблем то што је политика постала врста индустрије.

„На основу испитивања јавног мњења, ви добијате резултате шта би грађани највише волели. Добијате резултате шта они не воле. И према томе правите програм. То је катастрофално. Политика пре свега треба да води – и кад је тешко и кад је добро. Али, треба да води. Овде је обрнуто“, сматра Тодоровић.

На основу тога шта би грађани желели, „разноразне агенције вам праве програм, како ћете да станете да то кажете, какве ће бити рекламе, шта ће вам бити слоган, кога ћете да критикујете“, каже он.

Кључ је у побољшању економског положаја, закључује потпредседник СРС-а Драган Тодоровић истичући да „економска моћ даје људима и слободу“.