ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

ПРАВДИН ИЗВОР: Влада не може да донесе ма коју битну одлуку за земљу… То се видело и на последњој седници када је требало да се усвоји декларација о КиМ. Грађани немају праву слику из Немањине 11, јер се упорно говори да се Влада ангажује за КиМ, о сталним телефонским седницама, али то није тачно…


Влада пада због Косова?

ПРАВДА | 14. новембар 2011. | 19:38

БЕОГРАД – Влада више не постоји, јер није јединствена о тексту декларације о Косову и Метохији који је требало да буде прослеђен Скупштини на усвајање, каже извор „Правде“. Према његовим речима, потврда о паду Владе биће саопштена после 9. децембра када Савет ЕУ треба да донесе одлуку о кандидатури Србије.

– Влада не може да донесе ма коју битну одлуку за земљу. То се видело и на последњој седници када је требало да се усвоји декларација о КиМ. Грађани немају праву слику из Немањине 11, јер се упорно говори да се Влада ангажује за КиМ, о сталним телефонским седницама, али то није тачно. Није било телефонских седница о КиМ, као што неће бити ни декларације. Међу највећим противницима политике Владе сада је Ивица Дачић, који није присуствовао седници, и који би први могао да иступи из кабинета Мирка Цветковића. Дачић не жели да прихвати оно о чему смо се договорили у Бриселу, јер то води ка независности Косова. Чека се 9. децембар и одлука о нашој кандидатури, а после тога ће у наредних неколико дана и званично бити саопштено да се због одлуке ЕУ Влада распушта – каже извор „Правде“. Међутим, како је он рекао, може да се догоди да се одлука о распуштању Владе одложи за фебруар уколико би државни званичници успели да убеде ЕУ, да добију чврсте гаранције да ћемо тада постати кандидат.