ДЕШАВА СЕ...

ПОТРАГА ЗА СРПСКОМ СЛОГОМ…


Друштво србско-српског пријатељства

14. новембар 2011.

Пише: Игор Маринковић

Експедиција сачињена од представника неколико родољубивих организација креће у потрагу за српском слогом. Њихов задатак је да утврде да ли је прича о српској слози само мит и фантазија или постоји шанса да се она открије. Истина, стручњаци за ову област спекулишу да је већа шанса да чланови експедице пронађу Пандорину кутију или Атлантиду него српску слогу.

Експедиција креће у четвртак 17. новембра у 19.30 из београдског кафића Самарканд где би чланови експедиције требало да продискутују на тему „Да ли је уопште могуће објединити патритски блок?“. Наравно они ће предходно требати да изнесу своје мишљење на питања: да ли патриотски блок уопште постоји, ко уопште чини патритоски блок,  који су аргументи за обједињење а који против обједињења и шта уопште по њима значи обједињење. Уопште буди речено, прилично занимљива питања која многи постављају ових туробних дана. Током експедиције требало би да им се прикључе још неке организације.

Предходних година постојало је на десетине препрека српској слози, сви покушаји су се завршили још израженијом српском неслогом. Некад је српска неслога настајала због животних питања попут онога: да ли се каже „српски“ или „србски“, на другом месту по важности свакако је питање „за ког четничког војводу би се ти борио пре 70 година“, затим следи чувени проблеми „ко ће бити председник и ко ће давати изјаве за новине“ итд. Свакако то су битнија и приоритетнија питања од одбране Косова и Метохије, отпора сатирању српске културе и традиције, заустављању економске пљачке Србије, ослобођењу земље од окупатора и њихових поданика… Наравно не треба заборавити ни најновију делему: „Ком владики љубиш руку?“.

Ево, чим се договоримо дал је Б или П и договоримо се ко ће дати интервју кад Шапер и Крстић једном годишње дају дозволу неком листу да нас позове крећемо у испуњење својих програмских и идеолошких циљева.  До тада правићемо самосталне протесте од по 50 људи, скупљаћемо се по парковима јер појединиачно већина организација нема пара да изнајми канцеларију, фотокопираћемо промотивни матерјал на штампачу јер сами не можемо да платимо штампарију, ићићемо на Космет са 50 различитих застава притом се утркујући чија ће да иде прва и да најбоље буде позицинирана ако се случајно појави нека камера. А док не решемо вечну дилему Б или П, Зорић ће да забрањује једну по једну организацију, Динкић ће красти милион за милионом, Стефановић и Богдановић ће наставити да признају шиптарске институције, Шунатовац ће да уништава Војску….

Стварно не знам да ли је правилније Б или П, иако пишем П како сам научио у школи, али би стварно волео да се та српска слога пронађе па макар се звала и србска слога, да се обједини што више родољубивих организација под било којим именом. Ако не могу да реше дилему Б или П нека савез компромисно крсте са Друштво србско-србског пријатељства. 

Само људи дај да кренемо удруженим снагама спашавамо Србију од Тадића и осталих Eунијатских сатрапа.

Категорије:ДЕШАВА СЕ...