ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ

БУЛДАКОВ: Амбасада Русије у Србији упутила је Државној думи у Москви писани захтев са жељом више хиљада Срба са Косова и Метохије да добију руско држављанство!


ЗАХТЕВ СРБА СА КиМ ЗА ДРЖАВЉАНСТВО РУСИЈЕ ПРЕД ДУМОМ!

13. Новембар, 2011.| Аутор: Агенција ФоНет

RUSKA DUMA

НИШ – Амбасада Русије у Србији упутила је Државној думи у Москви писани захтев са жељом више хиљада Срба са Косова и Метохије да добију руско држављанство, рекао је за лист Данас саветник у руској амбасади у Београду Олег Булдаков!

„Неколико српских удружења са Косова и Метохије упутило је ових дана писмо руској Думи, у којем траже да им се додели држављанство Русије. Навели су да је разлог за то потреба да Срби са Косова и Метохије имају гаранције за свој опстанак и сигурност. Удружења у свом писму процењују да руско држављанство жели око 20.000 Срба“, рекао је Булдаков.
Писани захтев удружења косовских Срба већ је достављен Министарству иностраних послова Русије, које ће га проследити Државној думи. О захтеву ће потом одлучивати надлежни органи у Москви, рекао је Булдаков, који је у Нишу присуствовао оснивачкој скупштини Удружења грађана са Косова и Метохије.

Председник новоформираног удружења Љубиша Вучић рекао је за Данас да није чуо за званично писмо више удружења руској Думи, али да „има људско разумевање за такав захтев, који је последица очаја, али и револта косметских Срба према политици власти у Београду“.
„Русија је пријатељска земља која је Уставом обавезна да штити своје грађане где год да се налазе. Ипак, тражење руског држављанства није начин за решење изузетно великих проблема Срба са КиМ, већ је једина адреса за то Влада Србије“, рекао је Вучић.
Пема његовом мишљењу, такво писмо је пре свега манифестација незадовољства и опомена за нашу власт, јер показује да грађани Србије који живе на Космету више верују некој другој држави.

1 reply »