ДЕШАВА СЕ...

БАТАЛИО СЕ ЋОРАВА ПОСЛА…


Филип Вујановић: Не размишљам о новој кандидатури за председника

недеља, 13 новембар 2011 18:48

Председник Црне Горе Филип Вујановић рекао је данас да тренутно не размишља о томе да ли ће се још једном кандидовати за ову функцију.

Он је на Цетињу, где је присуствовао свечаној седници поводом Дана престонице, рекао новинарима да је сада максимално посвећен обавезама које има као председник.

„Тренутно сам максимално посвећен ономе што је моја дужност председника на коју сам изабран вољом грађана и у времену те посвећености не размишљам о било чему што је моја професионална будућност“, рекао је Вујановић.

Он није желео да коментарише наводе Социјалдемократске партије (СДП) да неће подржати његову евентуалну кандидатуру за нови мандат за председника.

„О томе шта председник црногорског парламента Ранко Кривокапић и његови сарадници из СДП-а мисле о томе имам мишљење које ћу задржати за себе“, навео

Вујановић је први пут за председника Црне Горе изабран 2003, а мандат му је истекао 2008. године. Исте године изабран је за првог председника независне Црне Горе. Наредни председнички избори требало би да буду одржани 2013. године.

(Срна)