ДЕШАВА СЕ...

ХАШКО-БЕОГРАДСКА ЗАВЕРА, СУДСКО УБИСТВО НА ДЕЛУ: Тадићеви режимски и западни медији скривају истину о катастрофалном здрављу Ратка Младића… Човек, који је противно свим моралним, медицинским и законским стандардима испоручен тешко болестан анти-српској „хашкој инквизицији“- сада је изложен додатном ускраћивању стручне лекарске неге, и по свему судећи изгледа да ће још један невин српски држављанин бити ликвидиран у тој омраженој институцији, да би се спречило да истина изађе на видело!?


Младић спао на 56 кила

Вести | 12.10.2011 | 22:52, Фонд Стратешке Културе Ру.
Младићев адвокат Бранко Лукић изјавио је за „Вести“ да генерал „рапидно слаби и да сада има само 56 килограма“, питајући зашто нико не изађе у јавност и саопшти тај податак. Лукићу је несхватљиво понашање власти у Србији које, како тврди, четири месеца одлажу формирање и слање тима доктора који би Младића прегледали у затвору.

Иначе, бивши командант војске босанских Срба има упалу плућа, одбија храну, а према последњим налазима је и значајно дехидрирао, јер не може да пије воду.

Брамерц: Убрзаћемо процес

Одмах пошто је Хаг невешто покушао да демантује наводе адвоката да је Ратко Младић озбиљно болестан и да је добио упалу плућа, главни тужилац Серж Брамерц је изјавио да ће процес бити убрзан. Брамерц је за сарајевски „Дневни аваз“ изјавио да су „предузете мере за убрзање суђења“, као и да ће тужилаштво учинити све што може како би, како је рекао, суђење било експедитивно.

Брамерцов специјални саветник Фредерик Свинен рекао је да је интервју „Авазу“ дат пре последњих Младићевих здравствених проблема и да је реч о поднесцима који се предају и за друга суђења.

 

Шта је тужилац наумио?

Коментаришући Брамерцову најаву о убрзању процеса Младићу, адвокат Лукић је рекао да верује да Брамерц није мислио на захтев за раздвајање поступака, већ на рад Тужилаштва.

– Они су сами објаснили да им је потребно 15 месеци како би нам обелоданили све доказе. Претпостављам, да је Брамерц хтео да каже да ће покушати да скрате тај период на, рецимо, десет месеци. Све остало би било мешање у рад суда – каже Лукић.
Његови браниоци упозоравају да је Младићева здравствена ситуација алармантна због чега су јуче касно поподне имали хитан састанак са представницима Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом у коме су затражили да лекари из Србије што пре отпутују у Хаг.

– Није добро. Генерал је завршио у затворској болници због напада камена у бубрегу, а тамо су му установили и да има запаљење плућа, да не може да једе и да је озбиљно дехидрирао. Сада је хоспитализован, укључени су му инфузија и антибиотици и на њих добро реагује – каже адвокат Лукић.

Он додаје да је због оваквог развоја догађаја захтевао од Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом да што пре пошаљу екипу стручњака „како би се спречило најгоре“.

– Генерал више није случај за лекара опште праксе који га тренутно лечи у затвору – тврди Лукић.

Медицинске налазе одузела БИА

У Националном савету Младићевим адвокатима је речено да морају да им доставе медицинску документацију о здрављу генерала.

– Они одлично знају да је један део те документације у власништву БИА која је то својевремено одузела, а да су други део сачинили лекари из Хашког трибунала те да би обелодањивањем тога ми починили кривично дело. То је апсурдно – истиче адвокат Лукић.
Да подсетимо, током јучерашњег дана појавило се више опречних информација поводом Младићевог здравственог стања.

Портпарол Хашког трибунала Нерма Јелачић је потврдила да је генерал „под медицинским третманом“, али је одбила да да више података. Такође, она је у изјави агенцијама демантовала писање „Вести“ да је Младић прошлог четвртка колабирао, објаснивши да кашњење процеса

„није имало никакве везе са здравственим стањем оптуженог већ са кашњењем његовог превоза из притворске јединице на Међународни суд“.

Адвокат Лукић каже да је ова тврдња „сурово поигравање са чињеницама“.
– Тачно је да је суђење каснило због кашњења превоза, али превоз је каснио зато што је генерал пао у својој ћелији и зато што су га стражари придизали и помагали му да се обуче и да уопште уђе у судницу – подсећа Лукић.

Једва се потписује

Бранко Лукић наглашава и да би се у сагледавању способности генерала Младића да прати суђење требало имати у виду и чињеница да он готово не може да покрене десну руку.

– Сваки пут када треба нешто да потпише је право мучење и за њега и за нас. Ми му буквално оловку стављамо између три прста и он тако ставља свој параф. То говори да су мождани удари итекако оставили траг – каже Лукић док показује на који начин се генерал Младић потписује.

хттп://www.вести-онлине.цом/Вести/Еx-YУ/170798/Младиц-спао-на-56-кила-