ДЕШАВА СЕ...

Док „ми“ финансирамо економију геноцидне творевине Хрватске- Они нас трују „хистамином“… Српске Заједнице Француске


Srpske Zajednice Francuske

BEOGRAD – Smrt vreba iz sardine!
Sardine „eva skuša fileti“ koje mogu da izazovu smrt prodaju se u trgovinama u Srbiju, dok je u Hrvatskoj naloženo hitno povlačenje iz prodaje!
Zbog prisutnosti veće količine histamina „Podravka“ je hitno reagovala i započela povlačenje sporne serije ovih sardina s polica trgovina na hrvatskom tržištu. Iz „Podravke“ su saopštili da je u toku proces povlačenja proizvoda „eva skuša fileti“ u biljnom ulju, 115 grama, serije 31012011, čiji je rok trajanja 31. januara 2015.
– Proverom uzoraka i laboratorijskim analizama u jednoj od devet analiziranih konzervi pronađena je količina histamina veća od one koju propisuje pravilnik. Međutim, reporterka Kurira juče je regularno kupila baš sardinu iz ove serije.
U Ministarstvu trgovine kažu da im niko iz Hrvatska u toku jučerašnjeg dana nije poslao obaveštenje u vezi s „Podravkinom“ odlukom da povuče konzerve.
Sanja Čelebićanin, načelnica Republičke veterinarske inspekcije, u izjavi za Kurir navodi da građani nemaju razloga za strah jer se prehrambeni proizvodi u Srbiji redovno kontrolišu.
– Bez obzira na to, naša uprava uradiće sve neophodne dodatne analize kako bismo bili sigurni – uverava nas ona.