КОНУЗИН: РУСИЈА ЋЕ УВЕК БИТИ УЗ СРБЕ!


Амбасадор Русије у Србији, АЛЕКСАНДАР КОНУЗИН:

konuyin konvoj

ЖЕЛИМ ДА ЗАХВАЛИМ СВИМА ОНИМА КОЈИ СТОЈЕ НА БАРИКАДАМА!

Надамо се да ће вам хуманитарна помоћ помоћи да заштитите ваша легитимна права, помоћи вам да се супротставите безакоњу и сили која је искоришћена против вас. Можете бити сигурни – у Русији се помно прати оно што се дешава на Косову и Русија ће увек бити уз вас! Русија ће увек бити уз Србе!

СРБИ НА ОКУП: Обраћање Драгише Миловића и Александра Конузина

СРБИ НА ОКУП: Обраћање Александра Конузина новинарима

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Конузин 16.12.2011. (транскрипт): „Желим захвалити вама новинарима да сте толико детаљно извештавали о протеклом току ове операције. Захваљујући вама не Само у Србији, не само у Русији, него и много шире, знају о овој операцији. Желим захвалити руководиоцима општина на северу Косова. Желим захвалити онима који још увек стоје на барикадама зато што су са разумевањем прихватили ову хуманитарну операцију. И захваљујући свима нама можемо да кажемо да је операција завршена успешно… Конвој који је кренуо 10. децембра јуче је стигао у Ниш и управо сада одпочиње истовар на складишту тамо. Тако да можемо да кажемо да је комолетна операција са две колоне комплетно завршена Очекујемо да ће стићи још један авион који ће донети медицинску опрему и лекове за Косово.“

СРБИ НА ОКУП: Видео запис Долазак конвоја на одредиште на северу Косова и Метохије.

16. децембар. 2011. (Танјуг) Амбасадор Конузин је указао да је колона камиона прошла преко европског дела Руске федерације, Украјине и Србије и свуда је добијала помоћ.  Само на административној линији Косова, како је нагласио, кретање конвоја је било блокирано, због чега је изгубљено време.

Конузин се захвалио свима који су учествовали у проналазењу решења које је омогућило наставак кретања конвоја, посебно председницима општина севера Косова. Помоћ Русије, како је рекао Конузин, треба да помогне Србима на Косову да штите своја легитимна права и за супростављање незаконитим радњама и сили која се примењује против њих. Конузин је подвукао да Русија помно прати збивања на Косову и да је уз Србе.

10:33 ФБР Глас Косова и Метохије: Конузин је најавио да ће ускоро стићи и авион са лековима и додао да је у Ниш стигао други конвој са око 160 тона хуманитарне помоћи намењеним Србима са севера Косова.

Председник Општине Звечан Драгиша Миловић захвалио је на помоћи и рекао да ће она бити намењена интерно расељенима и онима који су 1999. године били протерани са својих радних места.

10:24 ГЛАС РУСИЈЕ: Операција на достављању хуманитарне помоћи косовским Србима успешно завршена. То су изјавили начелник 179-ог Спасилачког центра МВС Русије генерал-мајор Виктор Јацуценко и амбасадор РФ у Србији Александар Конузин. Амбасадор је пред окупљенима код складишта српског Црвеног Крста у Косовској Митровици рекао да је операција била успешна. „Колона је дошла до крајњег пункта после прођених 2500 км. пута. Последњи километри су били најтежи, на жалост, умешала се политика. Ипак, операција је успешно завршена“, – нагласио је Конузин. Он је такође саопштио да је друга колона МВС која је кренула путем Србије 10. децембра такође доспела до крајње дестинације – Ниша. „Можемо рећи да је цела операција са две аутоколоне успешно завршена“, закључио је руски амбасадор.

10:20 ФБР Драгана Бојковић: Дај Боже да та помоћ стигне онима којима је потребна и крене да се дели уз неког администратора из Русије. Из личног примера знам, када смо избегли из ПР од Црвеног крста са седиштем у КМ, добијали смо смеће од хране. Све је било Маде ин УСА из 60 и неке. Стицајем неких околности и посла који сам радила свакодневно сам имала увид која роба улази на Космет преко ЦК. И чудила се коме то иде. Добијала сам одговор у енклаве. Цела моја ужа и шира фамилија живи по тим енклавама. И знам да су добијали неку половну градеробу, понекад нешто за сетву. Свака деоба је пролазила уз свађу по селима због нерегуларности. Посетом магацина Дољане само што нисам пала у несвест. Магацин је био препун свега и свачега. Све сами домаћи производи, са свежим датумом, из других земаља. Као да сте у магацину неког хипер маркета. Нове гардеробе спаковане у целофанима, обућа у кутијама, играчке као да сте у Дексико, Мерикс прашак, Карнекс производи готова јела, уље из наших уљара, средства за хигијену (сапуни, шампони, четкице за зубе, пасте Колгејт, Колинус)…итд, итд. Где је та силна роба завршила то сигурно зна директор ЦК у К.Митровици. Ја само знам да ми то очима нисмо видели осим прашка за веш који је био као гипс, пасте за зубе из Бугарске, буђаво брашно из УСА…

Београд, 9:30 ФБР Kosovo Metohija:

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА: На основу службене провере добијен је званичан податак од ЦК Србије у Београду и од ЦК у Косовској Митровици: – Папири, преко којих је руска хуманитарна помоћ ушла из Руске Федерације у Републику Србију су урађени од Црвеног Крста Србије. Колона шлепера која носе руску хуманитарну помоћ која је ноћас ушла на териотрију АП Косово и Метохију, није улазила у редовну процедуру и ноћас нико није радио папирологију која је уобичајена. Пролазак камиона је резултат директног договора и овере специјалног документа између ЕУ Брисел и Руске Федерације Москва. За дистрибуцију на АП КиМ за даље је овлашћен Црвени Крст Косовска Митровица. Роба је управо на истовару у централном магацину ЦК у месту Дољани, на КиМ. ЕУЛЕКС и Теодосије су се само „прикачили“ колони руских шлепера, сликања ради. Тзв. Влада Косова из Приштине није ни на један начин ноћас оверавала ни један докуменат везан за руску хуманитарну помоћ, нити је након синоћне интервенције из Брисела заустављала конвој. Да је Теодосије правио папире преко Епархије Рашко-призренске или да је то учинила тзв. Влада из Приштине, камиони би у стандардном поступку, по жељи Приштине били упућени на расцарињење на терминал у Јужној Митровици а то се није десило. Како Руси нису прихватили уцену, шлепери су по специјалном одобрењу из Брисела а мимо шиптарско-београдске процедуре директно стигли у магацин ЦК у унутрашњости КиМ. Тиме су Руси маестрално завршили акцију доставе помоћи Србима на КиМ, игноришући све захтеве Приштине и игноришући постојање административног прелаза уопште на нашој териоторији, позивајући се на Резолуцију 1244 УН, по којој нису предвиђени административни прелази.

5 replies »

  1. Ма да!!! Вероватно нас воле они који су нас бомбардовали више пута до сада! Они нас воле! Потрчите им у загрљај! Имам осећај да осиромашени уранијум поред, канцерогених болести и срчаних обољења, изазива и масовну склерозу нације на коју је бачен… А за тебе Драгана нећу употребити ни један епитет без обзира што си сав србски народ назвала овцама! Можда постоје надлежне институције које ће ти поставити пар питања у вези тога! Ако тренутно нема надлежних институција – БИЋЕ ИХ ! ! !

    Свиђа ми се

  2. Ми смо Руси веома разлекуjмо, зашто увредели нас? Или мало наших гробова? И крв и живот да даjемо за браhу Срби. Код Русиje сад ниje лакше него у Србиje. Сачекаjте мало… Све he бите у реду.
    Рус Георгиje

    Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.