НЕБОЈША ЈОВИЋ: ПОСРНУЛИ АНЂЕО…


Цео свет се својевремено дигао на ноге због Чернобила, а недавно и због претеће опасности од радијације из Фукушиме која може угрозити цео свет, са разлогом. Цео свет саосећа са патњом и несрећом која је задесила народ Јапана. Са разлогом.

24. март 2012. ФБР Небојша Јовић

На данашњи дан, пре 12 година иста таква радијација, само много већа по смртност и далекосежним последицама погодила је Србију, нарочито њену покрајну Косово и Метохију.

Последице те радијације из године у годину узимају све већи данак, исказан кроз карциноме, туморе и деформитете свих врста, који су присутни у све већим процентима код особа свих узраста, нарочито деце.

Да би та антиљудска и антицивилизацијска акција добила на лицемерству и одсуству сваког морала, названа је „Милосрдни анђео“! Судећи по менталном склопу оних који су је покренули, као и последицама које је за собом оставила, ова акција би се морала звати „Посрнули анђео“! Мало је следбеницима „Посрнулог анђела“ било што су без икаквог права и закона, како људских тако и Божијих, бомбардовали једну државу убијајући цивиле, недужни народ, болесне, децу, све их називајући једноставно „колатералном штетом“, него још од нас траже (као један европски дипломата недавно) да својим поколењима не показујемо ужас који је НАТО оставио за собом, већ да им причамо како је НАТО оправдано деловао из хуманих разлога.

Очекује од нас да деци оболелој од карцинома који су добили услед радиоактивних, касетних бомби и пројектила бачених на Србију, кажемо како ће због „Палих анђела“ морати пре времена у наручје „Божијих анђела“. Да им кажемо да су „милосрдне чике“ заслужне што њихове маме неће моћи да им роде бату или секу, и да тог чику треба доживотно да памте и да му буду захвални?! Можемо им обећати да ће их наша поколења сигурно доживотно памтити, али никада неће бити захвални. У духу наше православне вере и аманета блаженопочившег Патријарха Павла – можемо им опростити (ако имамо права НА ТО) али никада нећемо заборавити.

Акција без одобрења СБ УН, акција против суверене државе која није у сукобу ни са једном чланицом НАТО алијансе, акција за насилно отимање дела територије сувереној држави како би се створила нека „монструм држава“, акција у којој су коришћене забрањене касетне бомбе и радиоактивни пројектили… И нико крив, нико оговоран… Односно, нађен је кривац али у телу жртве.

Врхунац хипокризије су позиви да се уђе у НАТО, вероватно, не би ли након тога лакше убедили будуће нараштаје како су им родитељи били толико зли, па је мирољубиви НАТО морао да реагује. Истина је да смо мимо међународног права, свих закона и конвенција,без икакве кривице озрачени радијацијом, за коју неки саркастично кажу да је заслужна за огромне резултате које постижемо у спорту и науци, иако нам се ово последње негира. Спорт нам се може признати, али наука и знање не, јер то онда руши слику о нама као злом, ружном и не паметном народу. Криваца, наравно нема!

Ако је геноцид, у основном значењу те речи, тежња једног народа или организације да уништи неки други народ, на тај начин што ће пре свега уништити женску популацију као репродуктивни орган и децу као будућност нације, а имајући у виду све већи број побачаја, деформитета новорођенчади и болести свих врста код деце у Србији, не можемо а да се не запитамо – Да ли је над Србијом извршен геноцид у покушају, као и хоће ли икада неко да одговара због почињеног злочина над нама?!

У сваком случају ми ћемо им можда и опростити, али хоће ли им Бог опростити…?

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.