04.04.2012. Еколошки Покрет Новог Сада: ЈАВНИ ПОЗИВ ЛИДЕРИМА СВИХ СТРАНАКА ДА УМЕСТО ТАКМИЧЕЊА СА ИЗДАЈНИКОМ, ПОТПИШУ ЗАХТЕВ ЈАВНОМ ТУЖИОЦУ ДА УХАПСИ БИВШЕГ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ БОРИСА ТАДИЋА ЗБОГ ИЗДАЈЕ НАРОДА И ДРЖАВЕ


04.04.2012

20:00 Еколошки Покрет Новог Сада: Јавни позив лидерима свих странака да уместо такмичења са издајником, потпишу захтев Јавном тужиоцу да ухапси бившег председника Републике Србије Бориса Тадића због издаје народа и државе

Грађани Србије су свакодневно сведоци агресије на Србију радиолошко-хемијско-биолошким средствима којима се становништво Србије запрашује отровима са неба из авиона највеће терористичке организације на свету.

Председник Србије, Влада, посланици Народне скупштине и сви државни органи су упознати о агресији на Републику Србију преко јавних протеста еколога и безброј дописа упућених именованим личностима и државним органима. Нико од наведених органа и функционера није одговорио нити на један допис или протест еколога.

По чл. 6, тачка 1 и 2 Закона о одбрани Републике Србије, председник Републике Србије је дужан да руководи одбраном и да донесе план одбране.

По чл. 73 истог Закона у случају агресије предузимају се мере заштите и спасавања по тачки 5 ,,радиолошко-хемијско-биолошка заштита“.

По Закону о заштити животне средине за непредузимање мера од надлежних лица и органа према чл. 261 ст.3 казниће се истом казном прописаном чл. 260 ст.3 у вези ст.1 КЗ где је запрећена казна од једне до осам година затвора.

Бивши председник Србије је одбио да руководи одбраном и да донесе план одбране, није наредио да се предузму мере заштите и спасавања становништва од агресије радиолошко-хемијско-биолошким средствима.

Непредузимањем законске обавезе омогућио је угрожавање здравља и живота становништва као и ,,загађење ваздуха, воде и земљишта Републике Србије у већој мери и на ширем подручју (ст.1), при чему је дошло до уништења животињског и биљног света великих размера и загађења животне средине у тој мери да је за отклањање последица потребно дуже време и велики трошкови“ за шта се кажњава затвором од једне до осам година.

Као последица омогућавања агресије на Републику Србију радиолошко-хемијско-биолошким средствима, дошло је до појаве Моргелонсове болести, најстрашније болести у историји људске цивилизације.

Описаним изостанцима предузимања законских обавеза, бивши председник Републике Србије је угрозио чак и будуће генерације народа Србије, поред издаје националних интереса Републике Србије и српског народа признавањем терористичке државе Косово и Метохија, ускраћивањем уставних права делу становништва Србије на Косову и Метохији, прећутне дозволе Хрватској да пређе утврђену граничну линију дуж матице Дунава и отпочне изградњу утврђења на територији Републике Србије, што ће бити предмет посебне кривичне пријаве после обраде кривичних дела од стране правних стручњака Еко-правне заштите, институције Еколошког покрета Новог Сада.

Неприхватање придруживања кривичној пријави од стране позваних лидера политичких странака, или одбијањем Јавног тужиоца Србије да предузме законске кораке сада када је бивши председник лишен заштите председничког имунитета, сматраће се саучесништвом у наведеним кривичним делима бившег председника Републике Србије, о чему ће јавност бити обавештена.

1 reply »

  1. АПСОЛУТНО СЕ СЛАЖЕМ СА ОВИМ ЗАХТЕВОМ ЕКОЛОШЛПГ ПОКРЕТА НОВОГ САДА!! НЕСМЕ СЕ ДОЗВОЛИТИ ДА ИЗДАЈНИЦИ ДРЖАВЕ ХАРАЈУ И УНИШТАВАЈУ СВЕ!! АЛИ НИЈЕ ОН САМ У ЦЕЛОЈ ОВОЈ ИЗДАЈНИЧКОЈ УЈДУРМИ!! СПИСАК ЗА ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ВЕЛЕИЗДАЈЕ ТРЕБА ПРОШИРИТИ НА СВЕ КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У ВРШЕЊУ ВЛАСТИ ДОК СЕ ВЕЛЕИЗДАЈА ДЕШАВАЛА И ДИРЕКТНО СУ ЈЕ ПОТПОМАГАЛИ!!!

    Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.