НАЈНОВИЈЕ, 21ЈУН2012: ВАЉЕВСКА ГРАЧАНИЦА – ПОВОДОМ ХАПШЕЊЕ ОЦА АНТОНИЈА, И ПРЕБИЈАЊЕ ЖЕНА ОД СТРАНЕ ПОЛИЦИЈЕ!


НАЈНОВИЈА ДЕШАВАЊА У ГРАЧАНИЦИ

ПОЛИЦИЈА УХАПСИЛА АНТОНИЈА, А ЖЕНЕ МАЛТРЕТИРАЈУ И ТУКУ !!!!!!!!!!

ДОПУНА ВЕСТИ, 21 јун 2012, Двери Ваљево:

СРБИ НА ОКУП Ваљево, данас у 12:30 – Разговор са Јорданом Миловановићем, једним од неколико десетина верник који месецима свакодневно покушавају да спасу рушење манастир Св. Архангела Михаила (Грачаница Ваљевска). Разговор поводом хапшење монаха Антонија у у близини манастира. Наиме, јуче су припадници агенције за обезбеђење које је ангажовало ЈП Колубара-Ровни физички напали Грачаничке стражаре, дивљачки их вукући по путу и ударајући. Резултат свега тога је хапшење монаха Антонија и његово задржавање у притвору до 30 дана и неколицина лакше повређених.

 • Јуче око осам часова ујутро дошло је до сукоба између Чувара Грачанице и приватног обезбеђења Прогард (ангажованог од стране предузећа Колубара које је инвеститор градње бране Ровни) с једне стране и припадника полиције с друге стране. Ухапшен је монах Антоније и због наводног напада на службено лице у вршењу службене дужноси одређен му је притвор у трајању до тридесет дана. Сам догађај Антонијевог наводног напада догодио се тако што је, противно полицијској забрани, кренуо аутом у правцу из ког је долазила вриска жена које је тукао припадник Прогарда. Једној од сестара песницом је разбијена аркада, а другој је уништена камера.
  Жалба на решење о одређивању притвора следи данас, одлуку суда ћемо чути, а Грачаница је данас први пут после дугог времена била потпуно сама и изложена радовима који ће окончати припрему за акумулацију.
  Обзиром да је грађанима Ваљева свеједно и да се ослањају на то да ће га неколико голоруких жена и један монах са својим родитељима и браћом одбранити од катастрофе која следи са пуњењем акумулације, вероватно је време да се Чувари Грачанице повуку пред машинама и раде оно што ради цела Србија – гледају своја посла и пусте да коначно потонемо.
  Тешко је рећи шта је већи пораз – то што је Ваљеву свеједно или чињеница да нико од надлежних никада није изашао у јавност да објасни шта се заправо тачно догађа на брани или то што јучерашњи догађај није привукао ниједног сензација жедног новинара Ваљева.
  У нади да ће се још неко од сабораца Двери у Србији прикључити нашем ранијем апелу за помоћ – остајемо да пружамо сву могућу правну помоћ и судску одбрану монаху Антонију и Чуварима Грачанице.
  Кашњење са овом информацијом уследило је због ангажовања повереника у притворском предмету монаха Антонија.

  Повереништво Двери у Ваљеву

  ————————————————————————-

20.06.2012.

МОНАХ АНТОНИЈЕ И ЖЕНЕ КОЈЕ СУ КРЕНУЛЕ У ОДБРАНУ СВЕТИЊЕ ГРАЧАНИЦЕ, СПРЕЧЕНИ ЈУТРОС ДА ПРИЂУ МАНАСТИРУ. ПОЛИЦИЈА УХАПСИЛА АНТОНИЈА, А ПРИПАДНИЦИ ОБЕЗБЕЂЕЊА ТУКУ И МАЛТРЕТИРАЈУ ЖЕНЕ. ЈЕДНУ СЕСТРУ ОБЕЗБЕЂЕЊЕ УДАРИЛО ПЕСНИЦОМ У ГЛАВУ, НАКОН ЧЕГА ЈЕ ПАЛА У НЕСВЕСТ  !!!!!!!!!!

Без налога и икаквог одобрења припадници обезбеђења које је ангажовало ЈП Колубара-Ровни, јутрос физички напали Грачаничке стражаре, дивљачки их вукући по путу и ударајући. Једна од жена ударена песницом у главу, крвари и пала је у несвест. Антоније позива полицију и хитну помоћ, али гле апсурда, полиција данас нема слободних возила, па не излази на терен. Мало касније ипак долазе, али при том изводе хапшење монаха Антонија. Директор ЈП Колубара-Ровни, Миодраг Марковић, долази на лице места и правда се да он није ангажовао обезбеђење, већ да је обезбеђење ангажовано од стране министарства пољопривреде. Хитна помоћ још увек није стигла.

—————————————————————————————–


+ + + + + +

МОНАХ АНТОНИЈЕ ЗАДРЖАН У ИСТРАЖНОМ ПРИТВОРУ, НАЈДАЉЕ ДО ТРИДЕСЕТ ДАНА. АДВОКАТИ УЖУРБАНО РАДЕ НА ПРИПРЕМАЊУ ЖАЛБЕ.

НАЖАЛОСТ, ОТПОЧЕЛО ЧИШЋЕЊЕ “ТЕРЕНА” ОД СТРАНЕ КОЛУБАРИНИХ РАДНИКА, У ДЕЛУ ПЛАНИРАНЕ АКУМУЛАЦИЈЕ, КОЈИ ЈЕ ДО ЈУЧЕ БРАЊЕН ОД СТРАНЕ ГРАЧАНИЧКИХ СТРАЖАРА.

НЕКОЛИКО ТЕЛЕВИЗИЈА СНИМИЛО  ПРИЛОГЕ О ОВОМ ДОГАЂАЈУ. АКО НИГДЕ ПРИЛОЗИ НЕ БУДУ ОБЈАВЉЕНИ, БИЋЕ У СВАКОМ СЛУЧАЈУ ОБЈАВЉЕНИ НА НАШЕМ САЈТУ.

Уредништво  ИстиноЉубља

**********

Онима који су први пут на сајту: 

Ваљевска Грачаница, древни храм посвећен Светом Архангелу Михаилу, Чудотворна Светиња у коју, кроз векове, многи поклоници долазише и добијаше исцељење, нападнута је од стране ЈП Колубара-Ровни и Хидротехнике, који зарад изградње непотребне и богопротивне и, по животну средину погубне хидро-акумулације “Ровни” која се гради над Ваљевом, желе Светињу оскрнавити, срушити и потопити. Верни народ, уздајући се у помоћ Божију стао је у одбрану Светиње, трудећи се да својим телима спречи прилаз Манастиру и уништавању природе надомак Њега а све у водопропусном и, потенцијално, еколошки погубном кањону Сушице ако у њега доспе загађена вода из бране(тешким металима из околних напуштених рудника и пестицида са њива огромног сливног подручја). Друге еколошке, сеизмолошке, економске факторе опасности бране Ровни погледајте по категоријама овог сајта: http://www.istinoljublje.co.nr/

Истинољубље

***********

Снимак од 11.06.2012.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.