Кризни штаб у Косовској Митровици: забрана кретања ЕУЛЕКС-а и сви пунолетни на барикаде(4јун2012)


Кризни штаб у Косовској Митровици: забрана кретања ЕУЛЕКС-а и сви пунолетни на барикаде

Понедељак, 04 јун 2012 18:44
Извор: Срби на окуп

Nemacki vojnik 1

Сви пунолетни грађани Косовске Митровице обавезни су да дежурају на барикадама, одлучио је Штаб за ванредне ситуације. Еулексу до даљег неће бити дозвољен неометан пролазак кроз северни део града.

Штаб је донео одлуку о обавезном дежурству пунолетних грађана Косовске Митровице на барикадама. Грађани су дужни да се пријаве за дежурства на главној барикади на Ибарском мосту.

Од КФОР-а са захтева да се стриктно придржава Резолуције 1244 и да делује у складу са поверниим мандатом, наводи се у саопштењу Штаба. Припадницима Еулекса до даљег неће бити дозвољен неометан пролазак кроз северни део Митровице, а сваки покушај насилног проласка биће сматран отвореном агресијом. Одговорност за евентуачне последице сносиће они који покрену такве акције, наводи Штаб.

На ову одлуку Срби су се одлучили из разлога што очекују нови „напад“ КФОР-а и покушај уклањања барикаде која је још прошлог лета постављена на мосту. Кризни штаб је саопштио да ће сваки покушај насилног проласка међународних снага кроз град и покушај уклањања барикаде сматрати „отвореном агресијом“ и да ће за то бити одговорни који се на овакву акцију одлуче.

Забрањено ношење и употреба оружја!

„Покушај уклањања барикаде на главном мосту на Ибру је сасвим известан, надам се да представници међународних снага знају да би свака таква акција у оваквој ситуцији могла имати несагледиве последице, ситуацију тада не би могли да контролишемо ни ми, ни они“, изјавио је председник општине северна Косовска Митровица Крстимир Пантић који је нагласио да грађани, чак и ако КФОР покрене такве акције, неће одговорити силом (Кризни штаб је грађанима строго забранио ношење и употребу ватреног оружја) већ ће својим телима бранити барикаду.

„Ако крену силом и бојевом муницијом, као што су прошлог петка радили у Звечану, не знам шта ће грађани радити, претпостављам да неће седети скрштених руку и мирно гледати да им страдају комшије, рођаци и пријатељи.“

Кризни штаб је упозорио грађане да се не запошљавају у Канцеларији коју су шиптарски сепаратисти отворили у Бошњачкој махали, а која треба да буде окосница будуће општине северна Косовска Митровица под контролом нелегалних шиптарских стурктура. Грађани су упозорени да ће свако ко се запосли у тој канцеларији одговарати по законима Србије.

„Сви грађани Косовске Митровице који буду прихватили да раде у тзв. Административној канцеларији косовских власти биће кажњени у складу са законима Србије“, наводи се у саопштењу.

У случају опасности и оглашавања сирена сви угоститељски објекти и радње морају бити затворени, наводи се у одлукама Штаб за ванредне ситуације, којима се грађанима Косовске Митровице најстрожије забрањује ношење и употреба ватреног оружја.

————————————————————
————————————————————

Саопштење

1 јун 2012, 23:00, ФБР- СНВ К.Митровица 

Српско Национално Веће Косовске Митровице подржава мере Скупштине Општине Косовска Митровица да се ојачају барикаде у К.Митровици као и да се уведе забрана кретања КФОР-у И ЕУЛЕX-у кроз град,ради њихове и безбедности грађана. Напомињемо да смо увек били спремни на коректну сарадњу и решавање проблема мирним путем.

Међутим,сарадња се не може одвијати ако једна страна константно излази из оквира својих овлашћења подржавајући нелегитимну ткзв. државу Косово,па би још да проблеме решава наоружана до зуба пуцајући бојевом муницијом на српски голоруки народ!

Позивамо све мушке особе од 20 до 60 година да се јаве и евидентирају како би се што успешније организовали и одбранили свим средствима од албанске монструм-државе. Циљ нам није да икога на било који начин угрозимо , већ искључиво да себе и државу Србију на Космету одбранимо. И у томе ћемо успети.

Тражимо од Општине Кос.Митровица да уведе забрану за сва возила КС И РКС таблица, тако да се севером Космета могу возити само возила са српским таблицама!

Захтевамо од Председника Србије да упозори међународне снаге да животно не угрожавају српски народ на северу,као и да утврди истину о договору око таблица,па ако се установи да је договорено корисћење искључиво албанских таблица,да онда исти договор суспендује јер је противан Уставу Србије,а да затражи лишавање слободе Б.Стефановица због чина велеиздаје.

Београд коначно мора скинути маску са лица и јасно се одредити хоће ли или неће поштовати Устав Србије и одбранити српски народ и српске институције на Космету!

—————————————

Председник СНВ Кос. Митровице

Небојша Јовић

Povodom zabune izazvane po pitanju van. stanja i mobilizacije u Mitrovici,DA POJASNIM: Danas u razgovoru sa celnicima Opstine i SVIM ODBORNICIMA,zatrazili smo od istih (o ovim zahtevima ni po jednom pitanju se nisu negativno izjasnili) da se formira krizni stab koji bi se bavio iskljucivo pitanjem operativne bezbednosti i koji bi u ime Opstine pozvao SVE MUSKE OSOBE OD 20 DO 50 GODINA KAKO BI SE MOGLI BOLJE ORGANIZOVATI ZA ODBRANU GRADA I NE ZNAM STA JE TU KONSPIRATIVNO ILI PROBLEMATICNO? IMAMO PRAVA DA SE EFIKASNO ODBRANIMO! Sto se vanrednog stanja tice,nije „vanredno“,ali je odluceno da kada se sirene oglase SVI LOKALI MORAJU PRESTATI SA RADOM sve do smirivanje situacije. Zatrazili smo da se zvanicno zabrane KS i RKS tablice jer,NA SEVERU SE MOGU KORISTITI SAMO SRPSKE TABLICE! NEKA OVO NEKO DEMANTUJE!!!!! Za preregistraciju KS i RKS tablica na srpske treba dati najvise 48 sati. „…JER ODAVDE NEMA NAZAD!“

———————————————————————————————

НАПОМЕНА ФБР РЕДАКЦИЈЕ- НАСЛОВ У ЗАГЛАВЉУ (ХТМЛ ЛИНК) ЈЕ РЕДАКЦИЈСКИ „ОБРАЂЕН“- ТЕКСТ ПОД НАСЛОВОМ „ОБАВЕШТЕЊЕ“ ОБЈАВЉУЈЕМО У ОРИГИНАЛУ, КАО И ДОДАТНО „ПОЈАШЊЕЊЕ ГОСПОДИНА ЈОВИЋА…

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.